25 helmikuuta 2014

GATOR FARM

Nyt onkin luvassa vähän erilaisia kuvia verrattuna noihin aikaisempiin lomakuviin. Suuntasimme nimittäin eilen heti aamusta kohti Evergladesia ja siellä sijaitsevaa alligaattorifarmia. En nyt yhtään saa päähäni, että mikä olisi Suomeksi parempi sana tuolle alligaattorifarmille.. No, mutta kuitenkin! Olen itse ollut vastaavanlaisella farmilla kerran aikaisemminkin täällä Floridassa. Tuosta käynnistä oli kuitenkin jo niin pitkä aika niin oli todella kiva päästä uudestaan! 

Everglades on lähellä Miamia sijaitseva suoalue jonne ajomatka täältä Fort Lauderdalesta kesti noin 45 minuuttia. Paikka jossa me olimme oli nimeltään Gator Park. Yhden lipun hinta oli 25 dollaria/henkilö ja se sisälsi ilmavene ajelun, alligaattori shown sekä vapaan liikkumisen alueella, jossa pystyi mm. käydä katsomassa (aidan takaa tietenkin) lisää alligaattoreita. Niin isoja kuin pieniä! 



Ihan ensimmäisenä lähdimme tuolla ilmaveneellä liikkeelle. Jokaiselle jaettiin korvatulpat, koska nuo veneet pitävät aika kovaa meteliä. Tuolla matkalla näimme mm. alligaattorin sekä alligaattorin poikasia! Mukana ollut opas kertoi meille myös mielenkiintoisia juttuja paikallisesta kasvillisuudesta, linnuista ja tietenkin myös alligaattoreista! Omalla kohdallani ainakin tuo ilmavene ajelu oli hauska kokemus, jota suosittelen lämpimästi! 



Ilmaveneilyn jälkeen vuorossa oli alligaattori show! 



Show:n pitäjä oli aivan älyttömän hauska ja hän kertoi meille vähän lisää alligaattoreista. Alligaattorit eivät mm. ikinä lopeta kasvamista - eli ne kasvavat siihen päivään saakka kunnes ne kuolevat. Kyseisellä alueella elää täällä hetkellä satoja tuhansia alligaattoreita. Ne eivät kuitenkaan yleensä hyökkää ihmisten kimppuun ja näin myös shown pitäjä piti koko shownsa seisten koko ajan samassa aitauksessa ison alligaattorin kanssa. Shown aikana näimme myös muita eläimiä kuten ison käärmeen (jonka lajia en nyt enää tietenkään muista) ja aivan pienen alligaattorin. Saimme myös kuulla mielenkiintoisen tarinan alueella elelevistä käärmeistä. 

Yksi shown kohokohdista kuitenkin oli, kun kyseinen mies laittoi kätensä alligaattorin suuhun. Kuulemma jos suussa ei koske mihinkään niin se ei pure. Myöhemmin mies laittoi kätensä alligaattorin suuhun ja hipaisi tikulla suuta jolloin leuat loksahtivat kiinni aivan älyttömän nopeasti ja lujaa! 



Shown päätyttyä jokainen sai mahdollisuuden pidellä nuorta alligaattoria kädessä kolmen dollarin maksua vastaan. Ja tietenkin kun tällainen mahdollisuus oli niin miksei! Vähän kyllä jännitti.


Lopuksi vielä kiertelimme tuolla alueella ja söimme vielä lounasta ennen kotiin lähtöä. Kokonaisuudessaan reissu oli todella kiva kokemus. Jos teillä on mahdollisuus ja aikaa Floridassa ollessanne niin kannattaa ehdottomasti mennä käymään ! :) 



Onko moni teistä ollut vastaavanlaisella alligaattorifarmilla? Jos on niin mitä te piditte kokemuksesta?

30 kommenttia:

  1. hieno ja ikimuistoinen kokemus varmasti! :) söpö tuo minialligaattori, ei uskoisi että siitä kasvaa tuollainen jättiläinen. :D kivoja kuvia ja tuo uusi hiusväri sopii sinulle hyvin. hauskaa loman jatkoa natalia! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  3. Tossa kun sanoit että mies laittoi käden alligattorin suuhun ja hipaisi tikulla niin siis jäikö miehen käsi suuhun??? Mä pelkään krokotiileja ja alligaattoreita niin tollanen vois olla mielenkiintosta ja pelon kohtaamista :D pelottiko toi ilmavene ajelu? Esim jos pienikin töyssy niin vene kaatuu ja olette vedessä alligaattoreiden kanssa.. Kysyikö kukaan teistä onko tuolla ikinä tapahtunut mitään onnettomuuksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei jäänyt ! Mies vetäisi kätensä ulos salaman nopeasti ennen kuin leuat loksahtivat kiinni :) Ne jotka pitävät noita näytöksiä niin hehän ovat ammattilaisia tuollaisessa hommassa. Ihan muutamassa kohtaa vähän pelotti, kun mentiin lujaa ja tehtiin aika jyrkkiä käännöksiä :D Ei muuten! Kyllähän tuollaiset on järjetetty niin, että ne ovat ihna turvallisia :) Ja kukaan ei kysynyt eli en siis osaa sanoa.

      Poista
  4. Minä itse olin viime syksynä juuri samanlaisella alligaattori farmilla ja luulen että paikka oli tismalleen sama! Ikimuistoinen kokemus se oli meillekin, ja tuo suoveneajelu oli jotain niin siistiä ! Nauti lomasta täysillä, kauhea ikävä tulee noita maisemia kun kuviasi katsoo..:)

    VastaaPoista
  5. Sairaan siistiä! Itekkin näin costa ricassa siis ihan luonnossa sellasia, ei ollut mitään esityksiä yms. Niillä oppailla oli aseet ihan varmuudeks aina mukana..

    VastaaPoista
  6. En oo ite just tolla kyseisellä farmilla käynyt, mutta muistan aina kun floridassa käydessä ajetaan sellaista isoa valtatietä nimeltä 'Alligator Alley', se on saanutkin nimensä just siitä että pitää varoa ympäröivissä alueissa asuvia alligaattoreita :)

    VastaaPoista
  7. Thaimaassa olin just tollasessa alligaattorishowssa. Siinä se "kouluttaja" työnsi päänsä sellasen ison alligaattorin kitaan..:D hyi!!

    VastaaPoista
  8. Tuttuja maisemia! Oliko teidän kohdalla tossa ilmaveneajelussa sellasta, että se vene yhtäkkiä sammu ja se jätkä sano, että se meni rikki? :D Siinä tuli pienoinen paniikki, vaikka tiesikin sen olevan vaan vitsi! Mut oli kyllä siisti paikka :)

    VastaaPoista
  9. Mknäki niiku joku muuki oli ollut thaimaassa samanlaisessa showsaa jossa tungettiin pää sinne suuhu!!!!

    VastaaPoista
  10. Todella kiva ja mielenkiintoinen postaus!! Oot myös ollu nättinä liikkeellä :)

    VastaaPoista
  11. Ja jälleen! Tulen niin hyväntuuliseksi tästä valoisasta postauksesta ja ihanista alligaattoreista ! :)

    VastaaPoista
  12. Ihana ja valloittava postaus! Upeita kuvia :)

    VastaaPoista
  13. Oltiin just jouluna miamissa ja käytiin tuolla kyseisellä alligaattorisafarilla ja musta tuntuu että se oli toi aivan sama paikka (ainakin samat maisemat oli) :). Toi oli mun mielestä ihan sika kiva paikka, vaikka mua jännittiki ihan sikana sen miehen puolesta ku se laitto just kätensä sen suuhun ja sit se viel laitto leukansa sen leukaa vasten ni olin siin kohtaa ihan paniikissa :D hauskaa loppu lomaa sulle ja nauti floridasta! :) <3

    VastaaPoista
  14. Itse kävin Gambian matkalla crocodilepool:lla. Sielä sai silittää ihan täysikasvuista krokotiiliä ilman maksua. (kroko oli juuri ähkyyn syötetty eli jaksoi tuskin liikkua) Alueelle pääseminenkin oli vain n. euron verran. Ja sielä sai siis vapaasti liikkua oppaan kanssa. Lammessa asusti n. 100 krokotiilia, kaiken kokoisia. Aika makee paikka kyllä oli!

    VastaaPoista
  15. Voisiks tehdä videopostauksen englanniksi? Ois kivaa vaihtelua videoihin! Kertoisit vain kuulumisia ja tälläistä:)

    VastaaPoista
  16. Vau!! Aivan upeita kuvia :) varsinkin tuo jossa pitelet tuota pienokaista! Varmasti upea kokemus, vitsi kun itsekin pääsisi käymään tuolla :)

    VastaaPoista
  17. Wow, looks like lot´s of fun and great experience! :)

    www.dodolce.blogspot.com

    VastaaPoista
  18. Oon ollu tuolla samassa! :) Mutta siitä on jo aikaa melkeen 4 vuotta. Kaikki noi ohjelmanumerot oli kyllä täysin samat :D, paitsi toi minialligaattori oli erinäkönen. Mua pelotti sillon kun istuin siinä show:ssa eturivissä ja se mies tunki sen mini alligaattorin ihan mun naaman eteen kun huomas että pelkäsin! :D:D en saanut kunnon kuvaakaan..

    En myöskään uskaltanut alligaattorin kanssa kuvaan, mutta sisko kyllä meni. Ja onks toi sun sylissä oleva Larry nimeltään? Mietin vaan, kun on samannäkönen :). Jännää ajatella jos olis sama, niin tolla alligaattorilla ois aika kurjaa vuodesta toiseen olla turistien sylissä kuono sidottuna..:d

    Mutta nauti siellä olosta, mullakin ikävä noihin maisemiin!

    VastaaPoista
  19. Thaimaassa olen ollut monta kertaa Tiger Zoossa jossa elelee kanssa alligaattoreita. Siellä alligaattorishowssa ammattilaiset pitävät päitään niiden suussa :D Pikkasen pelottavaa!

    VastaaPoista
  20. Noi sun sandaalit!! Ihanat, mistä ne on? :) Oon ettiny tommosia vaikka kuinka kauan tuloksetta.
    - Jenny

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ne on Biancosta ostettu moonta vuotta sitten :D Olen itsekin yrittänyt etsiä vastaavanlaisia uusia, koska nuo alkavat olemaan jo vähän huonossa kunnossa :(

      Poista
  21. Apua luulin kun tuli tuo lause että sai pitää alligaattoria sylissä maksua vastaan että se oli tuo minimaalinen neljänneksi alimmaisessa kuvassa, mut selasin alaspäin ja tärähti toi kuva missä pidät sitä sylissä ei heeeeeerranjumala !! :D propsit sulle kun uskalsit ite en ois ikinä pystynyt haha

    VastaaPoista
  22. Oi mitä kuvia! Itsellekkin tulee sellanen olo, että äkkilähtö samaan paikkaan missä oletkin :) Ihanan lämpösiä kuvia, maisemat on kauniita ja lämpimä myös kaikki muut! Sinulla on ihania vaatteita matkassa :)

    VastaaPoista
  23. Olen ollut myös Miamissa tuollaisella farmilla parisen vuotta sitten, en vaan muista oliko se tuo sama. Muistan vaan kun katsoimme tuota showta ja sitä esittelevälle miehelle ei ollut sattunut mitään onnettomuutta ennen. Mutta kuulimme että seuraavassa showssa kyseienen mies oli kuulemma samanlailla laittanut kätensä krokotiilin suuhun ja se käsihän oli jäänyt sinne kun krokotiili sulki suunsa..

    VastaaPoista
  24. Mä oon ollessani Espanjassa käynyt sellasessa krokotiili puistossa, jossa oli myös alligaattoreita, käärmeitä, lintuja yms. :) Siellä sai myös pitää pientä alligaattoria sylissä .

    VastaaPoista
  25. Mä olen ollut tuolla samaisella alligaattorikierroksella/showssa ja oli kyllä kiva kokemus. Varsinkin, kun tuolloin oli myös pieniä babygaattoreita näkyvillä :D Kiva reissu oli tuo parin vuoden takainen Miamin reissu ja tekisi kyllä mieli lähteä uudelleen!

    VastaaPoista
  26. Voi vitsi ihana lueskella sun postauksia kun oon ite pari vuotta sitten käyny läpi ihan samat paikat! Lämpö ja kaikki hauskat hetket muistuu elävästi mieleen :p

    VastaaPoista