28 tammikuuta 2014

BAKING MUFFINS

Jonathanilla oli sunnuntaina nimipäivä ja päätin sen kunniaksi leipoa pitkästä aikaa muffinseja. En osannut päättää, että minkä makuisia sitä oikein tekisi ja päädyinkin tekemään sekä suklaa- sekä mustikkamuffinseja! Käytin molempien tekemiseen samaa helppoa reseptiä (resepti löydetty täältä) ja lopussa vain jaoin taikinan kahtia - toiseen mustikat ja toiseen kaakaojauhette sekä suklaanpalasia! Näistä tulikin todella onnistuneita ja aivan älyttömän hyviä niin päätin jakaa tämän ohjeen teillekin tänne blogiin. 




Tarvitset (noin 10-12 muffinsia): 
3 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
100 g voita 
1 dl maitoa 
1 dl kiehuvaa vettä 

Suklaamuffinseihin tarvitset lisäksi 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta sekä suklaata noin 150-200 grammaa. Itse käytin tähän Fazerin sinistä suklaata. 

Mustikkamuffinseihin tarvitset 2 dl mustikoita. 

Sekoita kuivat aineikset keskenään (jos teet suklaamuffinseja niin lisää tässä vaiheessa myös kaakaojauhe) ja sen jälkeen lisää sekaan sulatettu voi sekä maito. Tämän jälkeen sekoita tasaiseksi mahdollisimman vähällä vatkaamiselle. Sitten sekaan vielä kiehuva vesi ja sekoita hyvin tasaiseksi. Lopuksi sekoita sekaan vielä joko suklaapalaset (itse pilkoin yhden suklaapalasen neljään osaan) tai vaihtoehtoisesti mustikat. 

Sen jälkeen taikina vain muffinsivuokiin ja uuni 200 asteeseen. Anna paistua noin 20-25 min. Vinkki! Voit kokeilla tökkäämällä muffinsiin sisälle esimerkiksi puhtaalla hammastikulla/tulitikulla ovatko muffinsit valmiita. Jos tikkuun tarttuu vielä taikinaa niin ne eivät ole vielä sisältä kokonaan valmiita! 


Itse tykkään lisätä vielä muffinsien päälle vähän kermavaahtoa! Mielestäni se sopii varsinkin noiden suklaamuffinsien kanssa aivan älyttömän hyvin.  

Minkä makuiset muffinsit ovat teidän lemppareitanne? 

42 kommenttia:

  1. Ihanan näkösiä :) meillä on kotona yks luotto resepti suklaamuffinsseille mitä ollaan käytetty varmaa aina.. :D niist tulee vaan niiiin hyviä :D mut tietenki uskon et tollaki reseptil tulee tosi hyviä :) vaik en tiiä onkohan sellast ohjetta ees mil sais suklaamuffinsseista jotenki pahoja? :D tuskin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Suklaamuffinsit on kyllä ihan älyttömän hyviä <3

      Poista
  2. Sun blogin kautta välittyy susta tosi hyvä kuva ja vaikutat aivan ihanalta ihmiseltä! Olet myös älyttömän kaunis :-) Mun mielestä on kiva, jos bloggaaja pitää blogiaan ''hyvän mielen blogina'', eikä välttämättä aina kerro niistä alamäistä. Jotkut sanovat, että se ei ole aitoa, mutta mun mielestä on ihana istahtaa koneelle raskaan päivän jälkeen ja lukea hyväntuulisia blogeja, joissa on laadukkaita kuvia. Nää toteutuu sun blogissas :) Kiitos ihanasta blogista ja myös siitä, että vastaat tosi ystävällisesti kaikkiin kommentteihin, joita sulle tulee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mun blogi taas on just sellanen ns. alamäkiblogi, hah! näyttää nameilta noi muffinsit

      Poista
    2. Aivan ihana kuulla, että olet tykännyt =)) Kiitos kovasti! Ja kiitos sinulle kivasta kommentistasi ja kaikkea hyvää <3

      Krista: Sehän on vaan hyvä, että on erilaisia blogeja :) Jokainen kaipaa vähän erilaista luettavaa niin jokaiselle löytyy jotakin!

      Poista
  3. Yummy!♥ I'll definitely try these! :)

    VastaaPoista
  4. Näyttä niiin hyviltä! Kannattaa kokeilla joskus tehdä pätkis-muffinseja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pätkis-muffinsit kuulostaa ihan älyttömän hyvältä!! Pitääkin kokeilla ensi kerralla :) Kiitos vinkistä!

      Poista
    2. Joo, vielä yks vinkki niihin pätkis-muffinseihin(jos siis aiot kokeilla:). Jossain ohjeissa lukee että laittaa tosi pieninä paloina ne taikinan joukkoon, mutta ite tykkään vaan katkasta pätkikset puoliksi ja kun on laittanu taikinan muffinsivuokiin nii sinne painauttaa pätkiksen palat. Tein kerran silleen että laitoin pieninä palasina taikinaan ja vähän isompina siihen keskelle, tuli niistäkin hyviä:)
      T. Eka anonyymi:)

      Poista
  5. Mun lempparit on: Mustikka-Valkosuklaa muffinssit tai Sitruuna cupcaket(joissa vaniljakuorrutus päällä) :) Näyttää hyviltä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Pitääkin joskus kokeilla noita =)

      Poista
  6. Oi nam, näyttää niin hyviltä :) Mustikka on mun lemppari :)

    VastaaPoista
  7. Hei kannattaa myös kokeilla laittaa muffinssi vuokiin normaalia mutakakku taikinaa! Ite oon ainakin tykänny siitä tosi paljon koska normaali mutakku on myös mun mieleen :) aijotko tehdä postausta siitä teidän himos reissusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä =) Ja en usko, että teen, koska kuvat illasta olivat niin epäonnistuneita :(

      Poista
  8. Banaani muffinsit ja kermavaahtokuorrutus päälle! Suklaa muffinsit ja valkosuklaa tuorejuusto kuorrutus päälle! :)

    VastaaPoista
  9. Näyttää hyville! Pakko vissiin itekkin leipoa;) kiitos muutenkin ihanasta blogista! <3 Tulen aina hyvälle tuulelle tätä lukiessa:)

    VastaaPoista
  10. Ihanan näkösiä! <3

    www.emmijulias.blogspot.fi

    VastaaPoista
  11. Namm! Muffinssit on kyllä ihan mun lempparileivonnaisia. Niin hyviä ja saa vaikka koristeltua jotenkin kivasti. Mä tein kans viikonloppuna mustikkamuffinsseja ja noihin samanlaisiin vuokiin vielä :)

    http://loveitnoora.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muffinsit on kyllä niin hyviä!! :) Aijaa! Nuo vuoat olivat minusta niin söpöjä :D <3

      Poista
  12. Anteeksi kauheesti että komaan tähän postaukseen väärästä aiheesta, mutta voisit Natalia kertoa mistä noi sun mustat farkut on missä on vetoketjut tossa reisissä? :)

    VastaaPoista
  13. millon postausta uudesta vuodesta ja mökistä muutenki? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvat uudenvuoden illasta olivat aika epäonnistuneita (tai ei sellaisia joita tänne blogiin laittaisin) ja en ajatellut alkaa pelkästään mökistä postausta tekemään :/ !

      Poista
  14. Oi miten hyvältä näyttääkään :)

    VastaaPoista
  15. Löysin sun blogin just ja oon ihastellu kaikkia sun kuvia ja lukenu ihania postauksia. Oot älyttömän kaunis ja sulla on upeee kroppa, harrastatko paljon liikuntaa vai miten oot noi upeessa kunnossa? Sussa on jotai ihanaa, just sellanen positiivisuus! :)
    Sun blogin löytäminen todella piristi iltaa kiitos!

    Ihailija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ja ihana kuulla, että tykkästyit blogiini <3 Ja kyllä käyn salilla ja yritän yleisesti syödä hyvin ja terveellisesti :) Tervetuloa lukemaan!

      Poista
  16. Oii pitää kokella itekkin!:)

    VastaaPoista
  17. Voisitko linkittää tuon sun mustan fuck gollege paidan minkä sheinsideltä olet saanut joskus ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti ne myytiin aika nopeasti loppuun silloin, kun ne tulivat ja niitä ei ole sen jälkeen tullut lisää :/

      Poista
  18. Oot tosi sulonen ku leivot poikaystävän nimipäivän kunniaks!:D<3

    VastaaPoista
  19. Siis eiks toho tuu ollenkaa kananmunaa?? Outoo..

    VastaaPoista
  20. Hei miten sun Buble-hamsulla menee? et oo kertonut sen kuulumisista pitkään aikaan:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Buble voi oikein hyvin :) <3 En oikein tiedä miten erikoisesti voisin Bublen kuulumisista täällä kertoa :P :D

      Poista
    2. ois kiva nähä siitä söpöläisestä jotain kuvia täällä blogin puolella välillä =))!

      Poista