09 tammikuuta 2014

A FRESH START TO THE DAY

Löysin jokin aika sitten Fotballfruen blogista ohjeen eräänlaiselle kahvismoothielle ja päätin heti kokeilla tuota, koska itselläni ei ainakaan ollut aikaisemmin tullut edes mieleen kokeilla mitään tuollaista. Hänen tekemänsä postauksensa eli alkuperäisen ohjeen tähän löydät tästä. Ihan ensimmäisellä kerralla tuota tehdessäni en mitenkään erityisesti tykästynyt tuohon makuun, koska laitoin liikaa manteleita minun makuuni. Tai itse asiassa en pidä manteleiden mausta oikeastaan ollenkaan, mutta laitan yleensä niitä tuonne sekaan aina muutaman ihan vain sen takia, että ne ovat todella terveellisiä. Ajattelin jakaa tämän ohjeen nyt myös teidän kanssanne, koska itse tykkään kovasti aamuisin juoda tällaisen smoothien! 


Tähän tarvitset kahvia (mieluiten espressoa), manteleita, banaania, vaniljarahkaa ja jääpaloja. 


Ihan ensimmäisenä laita jääpaloja (noin 6-7) tehosekoittimeen manteleiden kanssa. Mantelit maistuvat tässä mielestäni aika vahvasti, jos niitä laittaa paljon eli kannattaa aluksi laittaa vaikka ihan muutama manteli ja sen jälkeen lisätä seuraavalla kerralla oman maun mukaan joko enemmän tai ne voi jättää myös kokonaan pois. 


Sen jälkeen, kun jääpalat ja mantelit ovat murskaantuneet lisää tehosekoittimeen vaniljarahkaa noin 100 grammaa, puolikas banaani ja espresso. Myös tavallinen suodatinkahvi menee! Kahvia voit laittaa oman maun mukaan riippuen siitä kuinka kahvisen haluat smoothiesta tehdä. Kannattaa kuitenkin muistaa jäähdyttää kahvia ennen kuin sen lisää tuonne. 


Valmista! Todella helppoa, nopeaa ja hyvää. 

Päälle voit vielä lisätä ripauksen kanelia! Mielestäni tätä ohjetta pystyy muuttelemaan aika paljon ihan miten itse tykkää. Banaania voi laittaa enemmän, jos haluat smoothiesta banaanisemman tai samoin vaniljarahkaa lisäämällä mausta saa paljon pehmeämmän. 

Oletteko te ennen kokeilleet vastaavanlaista smoothieta? Ja jos olette niin mitä te tykkäätte laittaa sinne? 



37 kommenttia:

  1. Ooi kuulostaa hyvältä!:) Sain vihdoin suostuteltua äidin ostamaan meille blenderin ja ootan innolla millaisia smoothieta pääsen sillä tekemään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blenderi on kyllä ihan älyttömän kätevä ja sillä saa tehtyä vaikka mitä hyviä smoothieita ja fruitieita :)) !

      Poista
  2. Oi vaikuttaapa jännältä reseptiltä, pitääpä kokeilla tätä! :)

    http://jozellablog.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Vitsit kuulostaa hyvältä! Vaikka en ole mikään kahvi-ihminen niin tuota täytyy kyllä kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä minusta hyvää ja jos et erityisesti välitä kahvista niin laittaa sitä vain sitten vähemmän niin kahvin maku ei tule niin vahvasti :) !

      Poista
  4. Kahvin suurkuluttajana tuota pitää kyllä kokeilla, tosin en ole varma pystyykö meidän tehosekoittimella jääpaloja murksaamaan :/ Näyttää tosi hyvälle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä kivaa vaihtelua ihan tavalliselle kahville :)

      Poista
  5. Kiitos vinkistä :) tätä täytyy ehdottomasti testata :) laitoitko tähän sitä kyr vaniljarahkaa vai mitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään :) Toivottavasti pidät! Ja itse olen käyttänyt juuri sitä Skyr vaniljarahkaa, mutta mikä tahansa vaniljarahka käy :)

      Poista
  6. mää teen aina tehosekoittemalla tälläsen:

    kuppi jäähtynyttä espressoa
    1 banaani
    1dl luonnon jogurttia
    ripaus kanelia
    ripaus inkiväärii
    1rkl kaurahiutaleita

    nii tulee kyllä hyvä ja kaikki ainekset ovat aineenvaihdunnan nopeuttajia;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vinkistä :) Pitääkin ensi kerrala kokeilla tätä!

      Poista
  7. Mitä mieltä oot Hollisterin ja Aebercrombien vaatteista entä American Eagle ? Omistatko kyseisiä merkkejä? Ajattelin vain kysyä, kun bloginpuolella niitä ei ole pahemmin näkynyt (:. Ihana kahvi, onko banaani välttämätöntä ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En omista mitään kyseisiltä merkeiltä! Katsotaan, jos sitten Miamista löydän jotain kivaa jostain noista liikkeistä :) Tukholmasta en kyllä ainakaan löytänyt mitään erityisen kivaa Hollisterilta :/ Ja ei tietenkään ole välttämätön! Tuota ohjetta voi vapaasti muokkailla oman maun mukaan :)

      Poista
    2. a&f on itteni mielestä paljon kivempi kuin hollister! :-) (eri ano kuin ylempi)

      Poista
  8. oi kiva ohje! ite en oo kahvin ystävä ollenkaan mut tossa muodossa vois maistuakin:D mainitsit edellisessä postauksessa Miamista niin koska oot menossa?vitsi kunnon annos aurinkoa tekee kyl hyvää!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ja laittaa kahvia vaikka vähän vähemmän aluksi :) Ja jos tykkää niin sitähän voi sitten seuraavilla kerroilla lisäillä! Lähden helmikuun puolessa välissä kolmeksi viikoksi :)

      Poista
  9. Hei tä ei liity nyt mitenkään tähän postaukseen mutta kun oot katsellu niitä pretty little liarseja (vastaa ekaa tuottaria nyt) niin mikä jakso miltä tuottarilta siellä jenkeissä nyt menee? 4 tuotantokausi? monesko jakso on nyt uusin? :D ja kuinka pitkälle oot ite kattellut? oon netistä alkanut kattomaan ekaa tuottaria ja koitin etsiä tietoa että mikä jakso on uusin mutta en löytänyt!! On kyllä tosi hyvä sarja, mä oon jäänyt ihan koukkuun!

    ps. sun blogi on aivan ihana ja vaikka outoo onkin niin tykkään nimestä Natalia ihan kauheesti! Ennen sun blogin seuraamistakin oon miettinyt et siinä on sellanen nimi jonka aion ihan varmasti antaa lapselleni joko etu tai toiseksi nimeksi. Niin kaunis nimi. Hyvää uutta vuotta sulle ja poikaystävälles :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.tvmuse.eu/tv-shows/Pretty-Little-Liars_22405/ tuolt näkyy jaksot ja sit kommentti osiossa on linkit jaksoihin suosittelen!:)

      Poista
    2. http://www.imdb.com/title/tt1578873/ Tuolta näkee myös kaikki seasonit ja jaksot jotka jenkeissä on tullut :) Ja näkyy myös päivät jolloin seuraavat jaksot tulevat jenkeissä telkkarista! Oikeastaan melkein kaikki informaatio kyseisestä sarjasta :D Olen itse kattonut kaikki jaksot mitä tähän menessä on tullut.

      Ja voi miten ihanasti sanottu <3 :) Kiitos oikein paljon! Samoin sinulle <3

      Poista
  10. Täytyy varmaan heti huomenaamulla kokeilla, että saa itsensä piristettyä hereille! Mulla, kun ei normisti kahvi enää hirveesti nappaa, mutta tollasessa versiossa menee varmasti aivan loistavasti :)

    VastaaPoista
  11. Jepp, tosi nopeeta ku pitää eka keittää kahvit ja sit oottaa et se jäähtyy..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä nyt keitetään kahvit aina muutenkin aamuisin ja ei siihen jäähtymiseen kovin kauaa mene ! :) Ja sillä aikaahan voit tehdä tehosekoittimella jo kaiken muun valmiiksi.

      Poista
    2. Itse oon ainaki laittanu ihan kuumaa kahvia, koska kylmä rahka ja jääpalat jäähdyttää kyllä aika tehokkaasti sen tulikuumankin kahvin, joten sopii ihan semi kiireisinkiin aamuihin :D ja ainahan niitä jääpaloja voi lisäillä, mikäli kokee, ettei smoothie oo tarpeeks kylmää.

      Poista
  12. Oi vitsi et kuulostaa hyvältä! Pakko itekki kokeilla :)

    VastaaPoista
  13. Ketkä on sun läheisimpiä ystäviä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka luettelisin tähän nyt lähesten ystävieni nimet niin en usko, että nuo nimet kertovat sinulle mitään :D

      Poista
  14. tää oli tosi hyvää, lisää näitä reseptipostauksia ois kivoja! :-) varsinkin just smoothiejutut :D

    VastaaPoista
  15. Sun blogisi ulkoasu on ihana! Pidän myös siitä, että kuvat ovat valoisia ja laadukkaita, tekevät siistin ja miellyttävän vaikutelman, sen huomaa että haluat myös panostaa kuvien suhteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella mukava kuulla <3 Kiitos kivasta kommentista :)

      Poista
  16. Mitä vanilja rahkaa käytit tossa? Vois itse asiassa kokeilla vaikuttaa tosi hyvälle :)

    VastaaPoista
  17. Kuulostaa tosi hyvältä, pitää ehdottomasti kokeilla joskus:)!

    VastaaPoista