23 joulukuuta 2013

ONE DAY TO CHRISTMAS

Täällä blogissa ei olekaan vielä ehtinyt näkymään montaa joulufiilistely -postausta joten ajattelin, että näin päivää ennen joulua on nyt korkea aika sellainenkin tehdä. Meidän lomamme on kokonaisuudessan sujunut täällä todella hyvin. Olemme saaneet rentoutua oikein kunnolla, viettää aikaa perheeni kanssa ja ihan vain nauttia tästä joulun ajasta. Mitä muuta voisikaan lomalta toivoa ♥. Huomenna (tai oikestaan tänään) alkaakin sitten viimeiset valmistelut aattoa varten eli loputkin lahjat paketoidaan, käydään vielä ruokakaupassa hakemessa muutamia juttuja ja sun muuta. Odotan jo innolla, että pääsen valmistamaan yhdessä äitini, isoäitini ja siskoni kanssa kaikkia hyviä jouluruokia sekä -herkkuja. Jotenkin ei ole mitään vastaavaa kuin tämä jouluinen tunnelma ! 


Aatto meillä sujuu varmaan aika perinteisen kaavan mukaan ja tietenkin tänä jouluna lupaan tunnollisena bloggajana kuvailla ahkerasti koko päivän niin tekin pääsette näkemään, että millaisissa tunnelmissa meidän aattomme sujui. Meillä on yleensä ollut perinteenä käydä myös aattona joulukirkossa, mutta koska vietämme joulua tällä kertaa täällä Tsekissa niin sen jätämme välistä. 


Onko teillä jo kaikki jouluvalmistelut tehty? Entä miten te aijotte viettää joulua tänä vuonna? 

40 kommenttia:

 1. Sulla on ihme tapa joka postauksessa laittaa kauhea selitys miksi teet juuri tälläisen ja tuollaisen postauksen, herrajestas go for it. Ei kaikkee tarvi selittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, toiset tykkää toiset ei. Mä tykkään! :D Lämmintä joulua sulle ja sun perheelle Natukka! :)

   Poista
 2. Yrittäjinä joulu menee meillä töitä tehden. Ei olla muutenkaan mitään jouluihmisiä, joten ei haittaa yhtään. Ei edes osattaisi olla tekemättä mitään! Ihmisiä on niin erilaisia; jokaisella on omanlaisensa joulu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja tärkeintähän on, että jokaisella on juuri omanlaisensa joulu :) Rauhallista ja mukavaa joulua teille !

   Poista
 3. Anteeksi mut mun on pakko kielipoliisina huomauttaa että "aikoa"-sana taivutetaan muotoon aiotte, eikä aijotte!

  Mua on hämännyt tuo jo kauan ja niin moni bloggaaja kirjoittaa sen väärin. Eikä nyt tarvitse tulla valittamaan, että miksi tartun pikkuasioihin.

  Oikein hyvää joulua. Ootte selvästi päässyt jo joulutunnelmaan koristeluiden merkeissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole ikinä ymmärtänyt edes kiinnittää huomiota tuohon asiaan, kiitos korjauksesta :) Pitää jatkossa kiinnittää huomiota tuohon!

   Kiitos ja samoin sinulle <3

   Poista
 4. Oi ihana postaus oon aina tykänny näistö jouluhöpötys postauksista! :) noi kuvatkin saa nostamaan mun joulufiilistä, kun sitä lunta ei oo maassa :(
  Perheen kanssa aijon viettää joulun! Ihanaa joulua teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna tai ylihuomenna viimeistään onkin sitten luvassa vielä lisää vähän joulufiiliksiä :) Sama täällä.. Täällä oli tänään +9 astetta ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. :( Kiitos ja samoin sinulle <3

   Poista
 5. Näistä sun postauksista tulee vaan aina niin hyvä mieli (': Osaat vaan välittää semmosta hyvää fiilistä, niin tekstin kun kuvien muodossa! Ihanaa joulun aikaa sulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanasti sanottu ja todella kiva kuulla :)) Kiitos kovasti ja samoin sinulle <3

   Poista
 6. Ihanan jouluisia kuvia! :) tosta joulukirkko asiasta tuli mieleeni että ootko sä millään tapaa uskovainen/uskossa? :) ja mitä mieltä olet kuolemanjälkeisestä elämästä? Toivottavasti ei ole liian henk.koht!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja en ole mitenkään erityisesti uskovainen tai uskossa, vaikka perheelläni onkin ollut perinteenä käydä joulukirkossa !

   Poista
 7. Ihana tällainen joulunen postauskin! (: Onko siellä tsekeissä muuten joulu millä lailla erilainen kun Suomessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidit :) Hmm. Ainakin se on erona, että Tsekissä on tapana aloittaa aamu herkuilla ja leivoksilla ja niitä syödään sitten oikeastaan koko päivän. Ja kinkun tilalla syödään yleensä kalaa :) En osaa nyt oikein mitään muuta sanoa, koska me vietämme täällä aikalailla ihan "suomalaista" joulua.

   Poista
 8. tykkäätkö kaikista jouluruuista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikalailla joo :) Esim. rosollista en erityisesti välitä, mutta laatikoista pidän kovasti!

   Poista
 9. Tosi kivoja kuvia taas kerran! :)

  VastaaPoista
 10. puhutko jonathanin kanssa ruotsia ikinä? osaatko ruotsia? mitä kieltä te siellä prahassa puhutte, jos siellä on muitakin kuni sinä ja jonathan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeastaan puhu. Välillä saatamme harjoitella, jotta ruotisini vähän kehittyisi lisää :) Ja ihan suomea puhumme täällä perheeni kanssa.

   Poista
 11. Ootko uskovainen kun käytte kirkossa?:)

  VastaaPoista
 12. Mielenkiinnolla odotan mitä tarkoittaa teidän perheen "perinteinen joulu" kaikilla tuntuu olevan niin erilaiset :D Minä vietän jouluno töissä, laivalla aallokoilla, tämä on jo 3 vuosi :D hyvä tapa paeta joulua ! Rauhallista joulua sinulle ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisen perheen joulu on varmasti vähän erilainen :) Kiitos ja samoin sinulle <3

   Poista
 13. Meillä menee joulu vaan kotona perheen kanssa :) Hyvää joulua sulle!

  VastaaPoista
 14. En ymmärrä yhtä juttua. Oot sanonu ettet usko Jumalaan, mut kuitenki vietätte joulun noin syvällisesti ja käytte '' perinteenä '' , joka aatto joulukirkossa. Eihä tossa ole tavallaan järkeä, koska Joulu liittyy kristinuskoon ja siihe jeesuksen syntyyn mihin et edes usko, mutta kuitenki vietät joulun? Ei mitääään järkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni ei kirkkoon tarvitse välttämättä uskon asioiden takia mennä, vaan siellä on mukava käydä rauhoittumassa joulua varten. Nykyään, kun joulu tuntuu olevan ihmisille vain kamalaa panikointia ja 'krääsän ostelua':)

   Poista
  2. Voihan sitä rauhoittua toisessa paikassa? Kirkko ei ole mikään paikka missä ateistit rauhottelisi itseään vaan se on just niille uskovaisille :)

   Poista
  3. Noniin.. Eiköhän julisteta blogiinkin joulurauha ja anneta jokaisen olla ja viettää joulunsa niinkuin itse itselleen parhaaksi näkee :) Se miten toinen vietää joulunsa ei ole keneltäkään toiselta sen enempää pois. Joulumieltä <3

   Poista
  4. Mitäs pahaa siinä on? En minäkään usko jumalaan, mutta vietän joulua siinä missä muutkin. Mun mielestä nykyaikainen joulu joulupukkeineen ym. ei ole mitenkään pelkästään "uskovaisten" joulu. Ja voisin itsekkin ihan hyvin käydä joulukirkossa fiilistelemässä joululauluja ja tunnelmaa ihan vaan. :D

   Poista
  5. En julkaise tähän aiheeseen liittyen enää yhtään kommenttia. Keskustelua voitte jatkaa muualla. Tässäkin asiassa jokaisella ihmisellä on oma mielipiteensä ja mielipideasioista aivan turha alkaa kiistelemään! Rauhallista joulua :)

   Poista
 15. Rakastan lukea tätä blogiasi aina illalla ennen nukkumaan menoa:)! Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta natalia!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kuulla :) Kiitos paljon ja samoin sinulle <3

   Poista
 16. Olen lukenut blogiasi vasta aika vähän aikaa ja vaikutat mukavalta :) on ihanaa nähdä miten pystyt vastaamaan vähän tylympiinkin kommentteihin ystävällisesti ja asiallisesti :) vaikka aatto jo menikin niin ihanaa joulunaikaa sulle!

  VastaaPoista