09 syyskuuta 2013

monday morning

Heihei ihanaiset. Ajattelin pitkästä aikaa kertoa teille vähän kuulumisiani. Tuntuu, että nyt viime viikkoina postauksenikin ovat olleet kovin suppeita ja omasta mielestäni vähän yksitoikkoisia. Pahoittelut siitä, mutta nämä ylioppilaskirjoitukset ovat puhtaasti vieneet kaikki ajatukseni sekä kaiken aikani. Enää onneksi muutama viikko ja sitten tämä urakka on ohi! Sitten ehdin taas keskittämään aikani ja ajatukseni tähän blogiin. 

Tänään siis pyörähtivät ylioppilaskirjoitukset tämän syksyksyn osalta käyntiin. Tämä siis tarkoitti sitä, että herätykseni soi jo kello 7 ja suuntasin koululle suorittamaan ruotsin kuunteluun. Omasta mielestäni kuuntelu sujui ihan hyvin ja aika odotetulla tavalla. Onko täällä muita jotka suorittivat tänään ruotsin keskipitkän kuuntelun? Kertokaa ihmeessä teidän fiilikistänne. Miten teillä meni? Kuuntelun jälkeen suuntasin kaupan kautta takaisin kotiin ja päätin valmistaa meille kunnon herkkuaamiaisen. 


Tarkoituksenahan oli siis julkaista tämä postaus siinä kello 11-12 aikoihin, mutta yllätys yllätys olin nukahtanut tähän sängylle koneeni viereen. Vaikka vielä kovasti yritin sinnitellä ja pysyä hereillä, että saisin samalla vähän tätä unirytmiä korjauttua. No, ei voi mitään. Nyt kuitenkin kaivan taas kirjat esille ja jatkan valmistautumista äidinkielen teksitaidon kokeeseen, joka onkin minulla vuorossa seuraavana. 

Tällaisissa tunnelmissa jatkuu minun päiväni. 




xoxo, Natalia

58 kommenttia:

  1. Mulle tulee ihan ikävä koulunpenkkiä näitä sun postauksia lukiessa, haha :D oon vissiin unohtanu tyystiin sen hirvittävän stressin mitä mokoma koulu aiheuttaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, aika taitaa kullata muistot :D !

      Poista
    2. Niihän sitä väitetään ja ilmeisesti pitää paikkaansakkin :D

      Poista
  2. joo täällä bingo! se kuuntelu oli ihan ok, en sit tiijä kuinka se meni mutta ei ehkä ihan pahimmasta päästä ollut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä! Tuntui, että meni ihan hyvin eikä ollut mitenkään erityisen hankala :) Muutaman avon kohdalla tosin oli vähän hankaluuksia :D

      Poista
  3. Ootpas herttaisen oloinen! (:

    VastaaPoista
  4. Voi oon onnellinen että ei tarvii enää ikinä osallistua yo kirjoituksiin. :-D Valmistuin itse 2012 neljän lukiovuoden jälkeen. :) Mutta oli se kyllä aivan mahtava ja ihana hetki kun sai painaa lakin päähän, ihan vaivan arvoista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin kyllä jo odotan innolla sitä päivää, että tämä koko lukio on ohitse.. :D Eipä tässä onneksi enää paljoa ole! Ja voin vain kuvitella miten kiva on sitten saada lakki päähän :)

      Poista
  5. Kuuntelu oli helppo, samaa sarjaa mitä ennenkin. Ei tullut mitään odottamatonta :D Avot olivat helpoimmat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla taas oli vähän ongelmia muutaman avon kohdalla, mutta muuten tuntui, että meni hyvin ! :)

      Poista
  6. Meni kuuntelu tosi hyvin täälläkin ja oli mielestäni aika helppo koe... Monen suusta oon kuullut samaa: toivottavasti ei pisterajat nyt tän seurauksena nouse... iiiks

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta kuuntelu oli aika "perus" :) Ja niimpä.. Aika monilla nimittäin tuntuu menneen tosi hyvin :D

      Poista
  7. Haluaisitko olla Annika O:n saappaissa tuolla New Yorkissa? :) Sehän hengailee siellä sun yhden suosikkibloggaajan kanssa, ellen mä muista ihan väärin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kukapa ei haluaisi lähteä New Yorkiin ja päästä siellä ostallistumaan Fashion Week:iin :D?! Ja nyt muistat kyllä väärin, koska en lue Erican Mohnin blogia (ja uskon nyt, että tarkoitit siis häntä?). Olet tainnut nyt sekoittaa minut johonkin toiseen :)

      Poista
  8. kuuntelu oli mun mielestä aika vaikea ja saa nähdä miten meni.. :| mutta mulla onkin ennestään jo huono kielipää ruotsin kanssa :D viimeisessa oli vaikea se yksi kohta kun se puhu niin nopeaa ja tasasella äänellä sen! saapa nähdä sitten kun tulokset tulee, peukut pystyssä!

    mitä kaikkea kirjotat nyt syksyllä ja kokonaisuudessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei ! Toivotaan, että meni hyvin :)

      Kirjoitin keväällä englannin ja psykologian ja nyt syksyllä sitten kirjoitan äidinkielen ja ruotsin ! :)

      Poista
  9. Ihana näkönen aamupala :)) Tsemppiä paljon Nata :)<3

    VastaaPoista
  10. Voi ei oon lukion ykkösel ja mul on sama äikän kirja! En oo tajunnu et se on koko lukion ajan :D alko jo pelottaa omat kirjotukset jäiks! Tsemppiä sulle kirjotuksiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ainakin meillä oli tuo paksu Särmä mukana kaikilla kursseilla :))! Kannattaa nyt alusta lähtien hoitaa kurssit hyvin niin se helpottaa sitten luku-urakkaa kirjoituksiin luettaessa. Kiitos paljon ja tsemppiä myös sinulle koulun kanssa :) !

      Poista

  11. voi ihana tää sun blogi ! Ja kuvat on laadukkaita, hyvän valosia ja muutenki ihania :)!

    VastaaPoista
  12. Hullu kysymys taas, mutta kun kuulet Maamme laulun niin liikututko, tuleeko sulle kyynel silmään tai sellanen voimakas tunne? Itselle tulee vaan aina :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silja oli saanut juuri vähän aikaa sitten aivan samann kommentin blogiinsa :D Hehe! En liikutu, eikä tule myöskään mikään voimakas tunne tai mikään muu vastaava.. :)

      Poista
    2. Haha, mullekin tulee aina Maamme laulun aikana sellanen jumalaton SUOMI!!!!!!!!!!!!!!!!-fiilis :D:D:D

      Poista
    3. Mulle kanssa vaikken mitenkään muuten oo mikään super isänmaallinen :D

      Poista
    4. Mullekin tulee sellanen voimakas tunne. :D Mutta olen muutenkin aika isänmaallinen.

      Poista
    5. Miten tää liittyy Natalian blogiin mitenkään? :D

      Poista
  13. Jos tykkäät Clipperin teestä, niin kokeile tätä:

    http://farm9.staticflickr.com/8369/8359544040_f955e08446_z.jpg

    Ihan naurettavan hyvää, juon tätä joka aamu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon vinkistä :) Pitääpä ensi kerralla muistaa ostaa tuota ja kokeilla! =)

      Poista
    2. Mistä tuota teetä saa? :)

      Poista
  14. Aivan ihanan näköinen aamupala!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana, kun sai ihan rauhassa laittaa hyvän aamupalan ja syödä ilman mitään kiirettä :))

      Poista
  15. Kirjotaks nyt syksyllä jotai muuta ku äikän ja ruottin? :) anteeks jos tätä on kyselty paljon tai oot maininnu josai mut ei ainaskaa muistu mieleen :P ja mitä kaikkii ainei kirjotat kevääl? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kirjoita mitään muuta :) Ja kirjoitin jo viime keväänä pois englannin ja psykologian!

      Poista
    2. Mitä sait englannista? :)

      Poista
  16. Apua toi aamupala on ihan tajuttoman herkullisen näköinen! Mun reissariaamiainen kalpenee ton rinnalla ihan kuusnolla :D

    http://ellysin.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kyllä minunkin normaalit aamuapalat kalpenevat tämän rinnalla :D Yleensä syön kiiressä hapankorput ennenkuin lähden :'D !

      Poista
  17. Siis Nata sä oot aivan huippu bloggaaja! Sulla on kirjotukset meneillään ja jaksat vielä murehtia siitä, ettei postaukset oo tarpeeks monipuolisia :D Ja kuitenki tänne on (ainaki mun mielestä) ihan hyvällä tahdilla tullu asukuvia, kuulumisia ja vielä tutoo videolla!! Monet bloggaajat on just sillee jos vähänki antaa kritiikkiä postaustahdista et "koittakaa tajuta mulla on muutaki elämää antakaa mun olla" mut susta saa semmosen kuvan, että oikeesti arvostat sun lukijoita ja oot kiitollinen sun menestyksestä etkä pidä mitään itsestäänselvyytenä :) Toivon, että jatkossakin tää blogi säilyy näin aitona ja raikkaana. Paljon tsemppiä sulle kirjotuksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kommentti <3 Todella kiva kuulla, että olet saanut minusta noin hyvän kuvan :)) Menin nyt ihan sanattomaksi tästä kommentista. Olit niin ihanasti kirjoittanut :) Kiitos paljon ja kiitos sinulle kommentistasi !

      Poista
  18. Aivan ihanan herkullisen näköinen aamupala! Paljon tsemppiä ja jaksamista sulle kirjoituksiin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja oikein hyvää syksyä myös sinulle <3!

      Poista
  19. Kuuntelu meni ihan hyvin, varsinkin avot.. oli kyllä aika helppo monen mielestä niin mahtaakohan rajat taas nousta :/ Tsemppiä muihin kirjoituksiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit, itselläni taas oli muutaman avon kanssa vähän ongelmia :D Muuten meni kyllä ihan hyvin! Niimpä. Monet ovat sanoneet, että heillä meni todella hyvin. Toivotaan siis etteivät rajat nousisi! :/ Kiitos ja samoin sinulle !

      Poista
  20. Aivan ihanan näköinen aamiainen Nata! :) Osaisitko neuvoa/kertoa tietämättömälle, että mitä eroa on lyhyellä/keskipitkällä/(pitkällä?) ruotsilla? :) Ja tietääkseni nykyisin pystyy valitsemaan haluaako kirjoittaa matikan tai ruotsin? Kiitos jo etukäteen, jos osaat neuvoa yhtään! Ihanaa syksyä sinulle! :)
    Terveisin Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)) Ja ihan rehellisesti sanottuna en nyt ole itsekään 100%, että miten nuo oikein menevät. Itse olen kuitenkin ymmärtänyt niin, että pitkä ruotsi on aloitettu jo ala-asteella (kai 3. luokalla??) ja keskipitkä ruotsi sitten vasta vähän myöhemmin :) ! Pitkässä ruotsissa on myös enemmän pakollisia kursseja ja taso on siis siellä vaikeampi. Enpä ole itsekään noihin ikinä erityisesti perehtynyt, vaan olen aina ollut ihan tyytyväisenä tuolla keskipitkässä ruotsissa :D. Jos joku tietää tästä paremmin niin kertokaa ihmeessä ja korjatkaa!

      Nykyään saa siis valita, että kirjoittaako ruotsin vai matikan. Toki myös voi kirjoittaa molemmat, jos haluaa :)

      Kiitos ja ihanaa syksyä myös sinulle !

      Poista
    2. Jos en ihan väärin omista kirjoitulsista muista (-07-08), niin ruotsista voi kirjottaa vain sen keskipitkän tai pitkän, eli lyhyttä ei ole edes olemmassa? Tai se keskipitkä on siis se "lyhyt". Aineista piti valita äidinkieli, vähintään yksi reaali, vieraasta kielestä pitkä oppimäärä, matematiikka tai vieraasta kielestä keskipitkä oppimäärä. Jos nyt en ihan väärin muista :)

      Tsemppiä kirjoituksiin ja mukavaa syksyä!

      Poista
    3. Ei ole pakko valita reaalia. Itse kirjoitin pakollisena äidinkielen, pitkän ruotsin, pitkän englannin sekä lyhyen matikan. Ainut kaikille pakollinen on äidinkieli ja sen lisäksi saa sitten valita kolme näistä neljästä: toinen kotimainen kieli, vieras kieli, reaali tai matematiikka. Niin ja yksi noista (ei tietenkään reaali) pitää kirjoittaa pitkänä. :) Paljon tsemppiä kokeisiin Natalia! Kohta on urakka ohi :)

      Poista
    4. Ano, kyllä vaan täytyy kirjoittaa yksi pakollinen reaali. Itse olen vuoden 2013 ylioppilas. Kirjoittaa täytyy äidinkieli, pitkä kieli, matikka/ruotsi ja reaali.

      Poista
    5. Anonyymi 21.43 : Itseasiassa ei tarvitse kirjoittaa reaalia, jos ei halua :)

      "Kokelaan tutkintoon kuuluu vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen. Kokelas valitsee kolme muuta tutkintonsa pakollista koetta seuraavien neljän kokeen joukosta: toisen kotimaisen kielen koe, yksi vieraan kielen koe, matematiikan koe ja yksi reaaliaineissa järjestettävä koe."

      Lähde: http://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ylioppilastutkinto/info/

      Poista
    6. Meidän piti kirjoittaa äidinkieli, reaali, yksi pitkä ja yksi lyhyt oppimäärä pakollisena. Ei pistetty valitsemaan matematiikan tai ruotsin välillä tms, vaan itse sai valita minkä kirjoittaa pitkänä ja minkä lyhyenä. Meillä myös oli pakollisena kirjoittaa yksi reaali.. Ja kirjoitin itseni ylioppilaaksi viime keväänä. :) mitenköhän näitä sääntöjä on erilaisia eri kaupungeissa, kun nykyiseltä luokkalaiseltani kuulin että heidän piti kirjoittaa sekä ruotsi että matikka eikä niiden väliltä saanut valita.. On siis kotoisin eri paikkakunnalta..?

      Poista
    7. Mä en kestä näitä ku väitetään et on pakko kirjottaa reaali... En kirjottanun reaali terveisin 2013 kevään ylioppilas :DD ja eiköhän ne säännöt oo jokaisella asuinpaikasta riippumatta samat, koska sama YTL ne kokeet kuitenkin hoitaa tarkastamisia myöten :) koko suomessa pakollisia samat aineet, uskokaa pois....

      Poista
  21. Oikein paljon tsemppii kirjotuksiin!
    Mukavaa kun jaksat postata kirjotustenki aikana!
    Itsellä alkaa tää urakka tasan vuoden päästä myös ruotsilla :-)

    VastaaPoista
  22. Moikka! Aattelin kysästä että kun oot ollu noilla Stockan hullareilla töissä, niin millasia päiviä sulla on ollut? Mistä mihin ja kuinka pitkiä päiviä siis? Itse sain juuri puhelun että saisin tulla haastatteluun, ja olenkin intona :)

    Ps. Blogisi on todella virkistävä ja oot niin symppisen oloinen! Kivaa loppuviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu aivan mitä olen milloinkin ollut tekemässä :D Hullareillahan on töitä ihan aasta ööhön. Yleensä kuitenkin ennen hullareita on ollut muutama "harjoitus" vuoro (ainakin, jos on kassalla töissä)! Ja hullareilla sitten päivät ovat yleensä 8 h päiviä koko hullareiden ajan. Hullareiden aikaanhan Stockalla on töissä ihmisiä kellon ympäri eli todella hankala sanoa edes mitään noin aikoja. Välillä olen ollut siellä töissä 6-14, 9-17, 12-20, 14-22.. :-D Vaihtelee siis todella paljon ja riippuu myös paljon siitä mitä olet menossa tekemään :) Oikein paljon tsemppiä haastatteluun <3

      Todella kiva kuulla, että olet tykännyt :)) Kiitos ja samoin sinulle!

      Poista