19 joulukuuta 2013

CHRISTMASY PRAGUE

Eilen minulla soi herätys jo ennen viittä ja ennen seitsemää olinkin jo junassa matkalla kohti Prahaa! Jonathan nimittäin saapui eilen aamupäivästä tänne ja menin häntä vastaan lentokentälle. Olimme sopineet jo etukäteen, että vietämme päivän Prahassa kierrelleen ja katsellen. Kumpikaan meistä ei ollut aikaisemmin ollut siellä näin joulun alla ja vitsit miten ihanasti keskustaan oli laitettu jouluvaloja, koristeita ja tietenkin unohtamatta joulutoria, jossa oli myynnissä vaikka mitä kivoja jouluisia juttuja, glögiä yms. 

Päivämme sujui todella hyvin siihen asti kunnes oli aika suunnata takaisin juna-asemalle. Jotenkin suuntavaistoni siitä mihin suuntaan meidän pitäisi nyt lähteä katosi aivan kokonaan. Yritin parhaani mukaan muistella, että mistä suunnasta olimme tulleet. Käveltyämme kymmenisen minuuttia totesimme molemmat, että nyt kyllä mennään ihan väärään suuntaan ja mikään ei näytä yhtään tutulta. Tässä vaiheessa päätimme suosiolla etsiä osoitteen googlesta ja navigoida puhelimella reitin perille. Lähdimme taas kävelemään puhelimen osoittamaan suuntaan kunnes google mapsin reittiopas näytti, että meidän tulisi kävellä noin 400 metriä vasemmalle ja sen jälkeen tehdä u-käännös ja kävellä 400 metriä takaisin päin eli takaisin samaan kohtaan jossa olimme. Kaiken lisäksi siinä kohdassa jossa silloin olimme niin ei ollut mahdollisuutta lähteä kävelemään vasemmalle, sillä vasemmalla oli moottorietie. Tässä vaiheessa alkoi iskeä pieni paniikki, että ehdimmekö junaan. Meillä oli kyseiseen junaan ostettuna liput valmiiksi ja minulla ei ollut mitään tietoa siitä, että moneltako seuraava juna menee yms. Kysyimmekin paikalliselta vastaantulijalta neuvoa ja hän sanoi, että meillä on edessä vielä ainakin 20 minuutin kävelymatka. Lähdimme juoksemaan hänen neuvomaansa suuntaan. Vartin juostuamme olimme vasta puolessa välissä matkaa ja tajusimme, että emme tule ehtimään junaa. Olimme myös eksyneet todella pahasti. Olimme käveleet todella monta kilometriä ulos keskustasta ja minulla ei ollut mitään hajua siitä, että missä enää olimme ja mihin meidän tulisi mennä. Jotenkin google mapskaan ei suostunut ollenkaan tekemään yhteistyötä meidän kanssamme. Lopulta käveltyämme/juostuamme 1,5 tuntia ympäriinsä löysimme perille ja pääsimme seuraavalla junalla "kotia" kohti. Oli kyllä uupunut olo tuon kaiken kävelyn ja panikoinnin jälkeen.. Nyt kun kirjoitin tätä niin tuo seikkailumme kuulostaa vähän koomiselta, mutta tuossa tilanteessa se oli kaikkea muuta kuin hauskaa. Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin!



Täällä Tšekissä on ollut nyt ihan älyttömän viileät ilmat. Jonathankin totesi, että täällä on tällä hetkellä ainakin paljon viileämpi kuin Helsingissä. Lunta täälläkään ei ole (muuta kuin vuorilla tietenkin), mutta pidän vielä kovasti toivoa yllä siitä, että pääsisimme viettämään ihanan valkoisen joulun! Onhan tässä vielä viisi yötä aikaa. 



Pidän kyllä ihan älyttömästi tästä joulun tunnelmasta ja erityisesti kaikkista noista valoista sekä koristesita. Tänä viikonloppuna meillä on tarkoituksena suunnata vielä täällä meidän kaupungissa järjestettäville joulumarkkinoille glögeille ja nauttimaan siitä fiiliksestä. En malta odottaa lauantaita ja ihana saada vähän jouluisia kuvia teille tänne blogiin nähtäville täältä Tšekistä. Moni teistä onkin toivonut lisää kuvia täältä ja tarkoituksena olisi nyt tulevana viikonloppuna saada kuvailtua vielä lisää. 



Palataan myöhemmin ♥!


32 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallisia kuvia! :-)

    VastaaPoista
  2. Lyhkäsemmät hiukset sopii sulle kuin nenä päähän! Aivan nappivalinta! ;)

    VastaaPoista
  3. ihania kuvia ja kaunis sinä! <3 Praha on ihan upea kaupunki :)

    VastaaPoista
  4. On siellä vaan kaunista! :) En ole yhtään jouluihminen, mutta jotenkin edes nuo koristeet ei häiritse yhtään. :O

    VastaaPoista
  5. Praha on niin kaunis kaupunki, itekin haluaisin nähdä sen vielä näin joulunaikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti joku kerta mennä käymään siellä vaikka ennen joulua, jos on mahdollisuus =)!

      Poista
  6. Voi ei:D Onneksi pääsitte kuitenkin lopulta perille!
    Omat vanhemmat palasivat juuri eilen Prahasta ja oli kyllä niin ihana katsella kaikkia kuvia heidän reissultaan, niin upeaa siellä nyt kyllä on! Vielä tänne Suomeenkin niitä aattolumia odotellaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no onneksi :D Praha on kyllä ihana kaupunki ja nyt varsinkin siellä oli ihanasti laitettu valoja sekä koristeita ! :) Olisi kyllä ihana saada viettää valkoinen joulu!

      Poista
  7. I do not like our Christmas tree in Prague this year.
    This year in the Czech Republic is still warm weather.
    In previous years it was cold and there was snow!
    Christmas without snow this year :-(
    Terrible english, excuse me :)
    merry christmas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, I thought that the Christmas tree in Prague was beautiful! :) I'm still hoping that it would snow before Christmas.. Thank you and Merry Christmas to you too :)

      Poista
  8. Ihanan tunnelmallisia kuvia! ja sulla on taas aivan ihana asu:) mistä nuo kengät on?

    VastaaPoista
  9. Vauu mikä kaupunki! :) voi harmi kun eksyitte.. onneks kuitenki pääsitte lopulta junaan , mut se piti varmaa maksaa uudestaan? Prahassa ois suunnitelmissa käydä huhtikuussa, silloinkin varmaan kaunista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella harmi ja kyllä ärsytti kävellä ympäriinsä, kun emme meinanneet löytää takaisin keskustaan sitten millään :D Piti maksaa uudet liput, mutta onneksi täällä Tsekissä nuo junaliput ovat aika edullisia :) Varmasti on kaunista ja Praha on varmaan silloin ihanan keväinen !

      Poista
  10. Mistä oot hankkinu noin ihanan takin?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takki on Canada Goosen Expedition Parka ja tuo on ostettu Inkoon Stardista, Newport nimisestä liikkeestä :) Mutta noitahan myydään myös esim. Stockalla sekä Partioaitassa.

      Poista
  11. mistä noi kengät on?

    VastaaPoista
  12. Ihana asu :) tosi fresh jotenkin ja sun hiukset on äääh niin upeet! Oon muuten itekkin vihdoin alkanu harkita, että otan pidennykset pois ja kasvatan omat hiukset!!! Kiitokset siitä kuuluu varmaan sulle..:D katotaan sitte tammikuun puolella jos ja kun uskallan näistä luopua..hui :D ja hyvää joulua sulle sinne nyt näin etukäteen :) jonathanille myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein paljon :)) Se alku on vain pahin, kun on tottunut niihin pitkiin ja paksuihin hiuksiin niin omat hiukset tuntuvat jo ihan kamalilta. Nyt kuitenkin olen jo tottunut hiuksiini ja alkanut jopa tykkäämään näistä :D :) Ja yritän vain miettiä miten ihana sitten on kun vuoden tai kahden päästä omat hiukseni ovat pitkät ja hyvässä kunnossa. Sitten viimeistään olen super iloinen, että tein tämän :D Kiitos ja samoin sinulle <3

      Poista
  13. Mä olin viime viikon Berliinissä ja siellä noita joulutoreja oli joka nurkan takana! Kyllä muualla Euroopassa panostetaan joulutunnelmaan paljon enemmän kuin Suomessa! Musta joulu uhkasi jo hetken aikaa Kuopiotakin, mutta tänään on satanut koko päivän kamalasti lunta, joten toivoa ei ole vielä menetetty :D Oikein hyvää joulua Tsekkeihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Prahakin oli täynnä noita joulutoreja ja kaikenlaisia koristeita! Varsinkin nuo torit tuovat ihanan jouluisen tunnelman :) Voi vitsit miten ihana, että saitte sinne lunta jouluksi. Pidetään peukut pystyssä, että tännekin vielä sataisi :) Kiitos ja samoin sinulle <3

      Poista
  14. Mikä kamera sulla on kun tulee noin mahtavia kuvia?:-)

    VastaaPoista
  15. Im from Czech rep. and i live in Prague, hope to meet you somewhere! :-)

    VastaaPoista
  16. Voi kun ihana postaus! Asun Prahassa, ja asun todella lähellä missä otit kuvasi! xx

    wildflowerofprague.blogspot.cz

    VastaaPoista