20 marraskuuta 2013

SEKALAISIA KUVIA JA KUULUMISIAOsa teistä toivoo aina säännöllisin välein, että kirjoittelisin tänne blogiin vähän enemmän tekstiä ja enemmän kuulumisia. Tykkään ihan älyttömästi kirjoitteilla teille tänne vähän pidempiäkin tekstejä, mutta usein se päättyy siihen, että en oikein tiedä mitä kirjoittaa.. 

Aloitetaan vaikka nyt aiheesta, jota olen tässä muutaman päivän pohdiskellut. Olen aina blogini alusta lähtien kirjoittanut tätä blogia oikeastaan kokonaan kirjakielellä ja moni usein jaksaa ihmetellä, että miksi ihmeessä? Puhunko ja kirjoitanko aina muutenkin kirjakielellä? Ehei, en todellakaan. Itse en vain tykkää sitten yhtään lukea blogeja joihin kirjoitetaan murteella tai todella paljon slangia. Makuasioitahan nuo ovat, mutta pyrin aina ajattelemaan ja tekemään tätä blogia sillä perusteella, että mitä itse tykkäisin lukea tai mistä minä pidän. Viime aikoina olen kuitenkin tullut ajatelleeksi sitä, että ehkä voisin vähän löysätä tuon kirjoittamisen suhteen. Esimerkiksi minulle -> mulle. Miltä tämä kuulostaa teistä? Oletteko tykänneet siitä miten nyt kirjoitan vai oletteko tekin sitä mieltä, että voisin ottaa vähän rennomman otteen kirjoitusten suhteen? Jos rehellisiä ollaan niin kyllä välillä tuntuu vähän luonnottomalta kirjoittaa kirjakieltä esimerkiksi kommentteihin vastaillessa. Kuulisin kuitenkin enemmän kuin mielelläni teidän mielipiteitä asiasta! 

Mitäs muuta.. Niitä kuulumisia. Mulle ei kuulu oikeastaan yhtikäs mitään erikoista. Arkipäiväni menevät oikeastaan töitä tehdessä, tätä blogia kirjoitellessa ja kuvia tänne ottaessa ja kotona löhöillessä. Jotenkin nämä syksyiset illat ovat sellaisia ettei erityisesti huvita tehdä mitään kovin erikoista, koska on niin pimeää, sataa ja tulee.. Viikonloppuna ajattelimmekin suunnata Jonathanin kanssa pitkästä aikaa keskustaan johonkin syömään ja mennä leffaan. Olemme molemmat odottaneet jo niin kauan, että You're Next niminen leffa tulisi vihdoin leffoihin. Olen katsonut tuon trailerinkin jo muutamaan kertaan enkä millään malta odottaa, että pääsen näkemään tuon. Leffa taisi tulla ensi-iltaan jo viime viikonloppuna. Onko joku teistä ehtinyt käydä katsomassa jo tuon ja jos kyllä niin mitä piditte? 

Huomiseen!

123 kommenttia:

 1. mun mielestä sun kirjotustyyli on tollasena just hyvä, tollanen nataliamainen ;D eikä mua ainakaan oo koskaan mitenkää häirinny sun tapa kirjottaa :) mut jatka kirjoittamista ihan miten itestäs tuntuu parhaalta! Mun mielipide :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu tuo nataliamainen :D <3 Kiva kuulla ja kiitos mielipiteestäsi :)

   Poista
 2. Olen itsekin joskus ajatellut, että kuulostaa kovin viralliselta kun kirjoitat esimerkiksi "me menimme", "me söimme" ja "me tykkäsimme" sen sijaan että kirjoittaisit "me mentiin", "me syötiin" ja "me tykättiin". :D Toisaalta on hiukan harmillista, että suomenkielinen kirjakieli (niin hieno kuin kielemme oikeasti on!) on niin harvinainen näky, että se aiheuttaa jopa ihmetystä tekstin lukijassa, mutta minkäs teet. Tykkään kyllä siitä kun kirjoitat huolellisesti etkä tee kirjoitusvirheitä, ja kirjakieli on muuten erittäin jees, jotkut ilmaisut vain kuulostaa jotenkin jäykiltä kirjakielellä kirjoitettuna. :)

  - Annie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan samaa mieltä tuossa, että jotkut ilmaisut kuulostavat erityisesti kirjakielellä vähän jäykiltä ja jopa hassuilta :D Kiva kuitenkin kuulla, etä olet tykännyt ja huomannut sen, että yritän koko ajan parantaa kirjoitustani sekä korjata virheitäni :)

   Poista
  2. Tykätä- verbi ei ole kirjakieltä ;-)

   Mutta Natalia jatka samaan malliin, sillä sinun tekstiäsi on mukava lukea! Myös kuvat on oikein hienoja :)

   Poista
  3. Mukava, että olet tykännyt ja kiitokset <3

   Poista
  4. Anonyymi: En niin väittänytkään. :) Kieltämättä viestissäni oli sekava ulosanti, mutta kaikki varmaan silti tajusivat mitä tarkoitin, kiitos oikaisustasi. :)

   - Annie

   Poista
 3. Mun mielestä juuri tuo kunnollinen, virheetön kieli antaa blogistasi ja sinusta fiksun, asiallisen ja sofistikoituneen vaikutelman :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :) Ja olen samaa mieltä, että kirjakieli antaa blogista ja tietenkin samalla myös bloggaajasta asiallisemman kuvan !

   Poista
 4. Hihi säkin katot Carrie Diariesia :) mahtavaa, etten ole ainoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiin hyvä sarja :D <3!! Odotan jo innolla uusia jaksoja :)

   Poista
 5. Mun mielestä toi sun kirjotustyyli on just siks ihana ja selkee, et se on kirjakieltä :D mut ehottaisin, et jatkat edelleen ite tekstien kirjottamista kirjakielellä ja vastailisit niihin kommentteihin sitten vähän enemmän sillä slangilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva kuulla ! Ja olenkin miettinyt tuota, että vastailisin vaikka näihin kommentteihin sitten vähän rennommalla tyylillä :) Kiitos ehdotuksesta ja mielipiteestäsi :)

   Poista
 6. Se olis kiva et tekstit olis samallatavalla ku ennen mutta kommentteihin voisit vastata vapaamuotoisemmin :)

  VastaaPoista
 7. Sun kirjoitustyyli on oikein kiva. Olen sitä mieltä, että kirjoitat niin kuin sinusta parhaalta tuntuu. Uskon, että silloin tekstiä on myös mukava lukea, oli se sitten kirjakieltä tai vapaampaa sorttia.

  VastaaPoista
 8. Juuri muutama päivä sitten selasin blogia, joka oli kirjoitettu täysin puhekielellä ja voin sanoa, että yksi postaus sitä blogia riitti :D Tietenkin toi minulle>mulle on vielä pientä ja mun mielestä kuulostaa hyvältä :) Tää nykyinen tyyli antaa susta oikeanlaisen, aikuisen vaikutelman !
  Vaikutat ihan huippu tyypiltä, jatka samaan malliin! Videopostausta taas odotellessa, sun ääni on niin rentouttavaa kuunneltavaa ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että jos blogissa on liikaa slangia tai liika jotain muretta niin itse en ainakaan jaksa lukea :D Vaikka kirjakieli tuntuu välillä jäykältä niin minusta ainakin sitä on kuitenkin "helpoin" lukea :) Todella ihana kuulla ja kiitos <3 Videopostaus on itse asiassa suunnitteilla ! :)

   Poista
 9. Joskus kun alotin lukemaan sun blogia, täydellinen kirjakieli oudostutti ehkä vähän, mutta siihen tottui kyllä nopeasti! Mun mielestä se on jotenkin sun tyyliä, ja lisäks asiallista, nimittäin kirjakieli antaa susta fiksun kuvan :) sun blogi onkin mun lemppari ehdottomasti, ja osasyynä on just se että vastaat kaikkiin kommentteihin niin fiksusti!
  Tollanen minä-sanan keventäminen ei kuitenkaan oo paha, koska tuntuuhan kirjakieli joskus vähän awkwardilta lukea :-D toi keventäis ihan hyvin tekstiä! Älä kuitenkaan liikaa muuta nykyistä tyyliäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että totuit tuohon kirjoitustyyliinii kuitenkin nopeasti ja olen myös täysin samaa mieltä tuossa, että kirjakieli antaa blogista paljon asiallisemman kuvan :) Ja nyt, kun olen jo näin kauan tätä kirjoittanut niin en ikinä voisi enää kuvitella kirjoittavani tänne samalla tavalla kuin esimerkiksi juttelen kavereideni kanssa facebookissa :D Ei tuntuisi yhtään luontevalta! Ja ihana, että olet tykännyt blogistani <3

   Poista
 10. Nykynen tyyli on mielestäni oikein hyvä!! :) nykyään saa joka paikasta lukea slangisanoja ja ihmetellä ihmisten kirjotusvirheitä niin on mukava lukea tekstiä, joka on kirjoitettu niin kuin koulussa opetetaan :) mua ei oo ainakaan yhtään haitannut kirjakieli!

  VastaaPoista
 11. mua välillä häiritsee sun kirjakieli... voisit kyllä vähän löysätä:D antais rennomman ja oikeemman kuvan susta millai sun oikee kirjotustyyli on ku et tunkee kirjotuskieltä tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla, että se on välillä häirinnyt sinua! Kirjoitustyyli kertoo kuitenkin mielestäni loppupeleissä ihmisestä aika vähän, koska vaikeahan toisesta on mitään päätellä ihan pelkän tekstin perusteella. Jollain saattaa olla todella naseva ja hyvä kirjoitustyyli ja oikeasti ihminen ei "livenä" saa edes sanaa suustaan :D Jos kirjoittaisin tänne samalla tavalla kuin kirjoitan kavereilleni esim. facebookissa niin en edes itse jaksaisi lukea omia teksetejäni.. Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi :)

   Poista
 12. Olenkin aina miettinyt, että puhutko oikeesti noin niinkuin kirjoitat :D Mutta tosiaan kuulostaa hyvältä tuo vähän "rennomman" kirjoitustyylin käyttäminen. Ja nää syyspäivät on kauheita, kun tuntuu ettei saa mitään aikaiseksi...pimee tulee niin äkkiä ja sitten ei enää kiinnosta tehdä mitään.

  Ps."Tunnisteet: Ajatuksia, Lemmikit, Vapaa-aika" hmmm..lemmikit?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en puhu niinkuin kirjoitan tänne blogiin :D En edes kirjoita mihinkään muualle samalla tavalla kuin kirjoitan tänne blogiin! Olen vain halunnut pitää tämän blogin "asiallisena" ja kirjoittanu kirjakieltä, koska itse tykkään lukea blogeja jotka on kirjoitettu selkästi ja kirjakielellä :)

   Oho, tarkoituksena oli siis painaa lifestyle -tunniste, ei lemmikit :D Kiitos, kun sanoit tuosta !

   Poista
 13. Jatka vain samaan malliin! Tosta kirjakielestä on tullu se sun "juttu" ja se sopii sulle:) pakko vielä lisätä kun en oo koskaan kommentoinu, että oot tositosi kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva kuulla, että olet tykännyt ja kiitos oikein paljon <3 Todella ihana, että kommentoit :)!

   Poista
 14. Ei minuakaan hirveesti oo häirinnyt sun tapasi kirjottaa, mutta esimerkiksi kun sanoit tuossa, että: "Mulle ei kuulu oikeastaan yhtikäs mitään erikoista." niin tuli sellainen tunne, että sä puhut enemmän minulle. Tulee sellanen läheisempi vaikutelma, mikä mun mielestä on blogin kannalta vaan parempi juttu. :) Itsekin oon paininu saman asian kanssa jo pitkän aikaa, ja oon yrittänyt sitten itekkin höllätä sen suhteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja tuo on kyllä totta :D Haha, eikä! Uskon, että parasta tapa kirjoittaa on varmasti se, kun ajattelee, että millaista teksiä itse haluaisi lukea :)

   Poista
 15. Kommentit on tietysti asia erikseen, mutta mä ainakin tykkään kirjakielellä kirjoitetuista blogiteksteistä ja pidän tärkeänä myös hyvää kielioppia. Ei liian tiukkapipoinen tarvitse, eikä kannata olla, mutta jos kirjoittaja tekee toistuvasti ihan alkeellisia kielioppivirheitä tai teksti on liian vaikeasanaista lukea, se kyllä vääjäämättä vaikuttaa haluuni seurata tuota blogia. Saatan nyt kuulostaa vähän natsilta, mutta mielestäni liian puhekielinen kirjoittaminen saa kirjoittajan vaikuttamaan lähinnä tyhmältä. Joten, jos minulta kysytään, niin jatka toki ihmeessä kirjakielen käyttöä ainakin varsinaisissa leipäteksteissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen samaa mieltää tuossa, että liika puhekieli tekee blogista ja kirjoittajasta helposti varsinkin lapsellisen ja teinimäisen, vaikka ei todellisuudessa sellainen olisikaan. Tietenkin joillain toimii puhekielen kirjoittaminen paremmin ja sehän on ihan kiinni siitä, että millaista tekstiä tykkää itse lukea :) Onneksi nykyään on niin paljon blogeja, että jokaisella on varmasti jotakin :D Kiitos paljon mielipiteestäsi :)

   Poista
 16. Mistä sä katot tota Carrien päiväkirjoja? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä! Googelettamalla löytyy kymmeniä sivuja joista noita jaksoja pystyy katsomaan :)

   Poista
 17. En ole edes kiinittänyt huomiota, että kirjottaisit kirjakieltä. Mun mielestä sun kirjotustyyli on kiva, mutta "löysää" toki jos se tuntuisi itsestäsi luonnollisemmalta :)

  VastaaPoista
 18. Todellakin rennompaa otetta kirjottamisen suhteen!! :)

  VastaaPoista
 19. Toi tapa millä nyt kirjoitat sopii mun mielestä tosi hyvin tähän sun blogiin ja ois ehkä jotenkin "outoa" jos alkaisit kirjoittamaan erityylisesti kun tähän on jo tottunut!:) tosi ihana blogi sulla, yks mun lemppariblogeista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet tykännyt ja pakko myöntää, että edes tuon yhden "mulle" kirjoittaminen tuonne tekstiin tuntui oudolta :D Itsekin kun olen tottunut kirjoittamaan näin :) Ihana, että olet tykännyt <3

   Poista
 20. Jatka entiseen malliin :) kommentteihin vastailuun voisi sitten tass ottaa ehkä sen "rennoman" otteen :)

  VastaaPoista
 21. Kylhän sä koko ajan oot kirjottanu ainaki mun mielestä enemmän tollasella mulle-tyylillä kuin ihan puhtaalla kirjakielellä. Esimerkiks tässäkin tekstissäs viljelit sanaa "leffa" aika useaan otteeseen, sehän on slangisana, eikä kuulu normitettuun kirjakieleen. Mutta kuiteskin, oon ite tykänny sun kirjoitustyylistä, paikoittain se saattaa olla vähän persoonatonta ja luonnotonta kuten mainitsitkin, ja jos itestäskin tuntuu, että voisit löysäillä kielenkäyttösi kanssa, teepä se! Xoxo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin en tietenkään ole kirjoittanu 100% puhdasta kirjakieltä, mutta tekstini ovat kuitenkin lähempänä kirjakieltä kuin puhekieltä! Tästä tekstistä löytyi ensimmäinen mulle -sana :D Aina ennen olen kirjoittanut "minulle" ! Kiitos mielipiteestäsi :)

   Poista
 22. Natalia, sä oot ihana! Piristät mun jokaista päivää postauksillasi, kirjoititpa sitten miten tahansa! :) sä oot antanut itsestäsi täällä blogin kautta niin positiivisen ja lämmin sydämisen kuvan itsestäsi. Ihana lukea että maailmassa on noinkin positiivisia ihmisiä. vastaat kaikille komentoijille niin kivasti! Toivon sinulle oikeen hyvää joulun odotusta (jos tässä vaiheessa voi jo niin sanoa) ja ihanaa talvea!! :-) T. Jenni Kuopiosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon <3 Aivan ihanasti sanottu :) Tuli ihan hymy huulille, kun luin tämän ! Kiitos mukavasta kommentista ja oikein hyvää joulun odotusta myös sinulle :) Kaikkea hyvää sinulle Jenni <3

   Poista
 23. Älä missään nimessä vaihda kirjoitustyyliäsi! Tapa millä tekstisi kirjoitat, on näin selkeää ja helposti luettavaa ja siten tekee lukemisesta nautittavaa. :) Mulla loppuu itsellä kiinnostus lukemiseen siinä vaiheessa , kun mun pitää miettiä kauan samaa lausetta, että mitäs tämä nyt tarkoittikaan.. Kaiken maailman yhdys sana virheet saa mut myös näkemään punaista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdyssana on yhdyssana:-) ja natalia oot ihan mahtava ja sun kirjotustyyli just passeli sulle! Oot iihana♡

   Poista
  2. Tiedän, yhdyssanavirhe on myöskin :) Virheeni oli tarkoituksellinen.

   Poista
  3. Todella kiva kuulla, että olette tykänneet :)) Kiitos oikein paljon <3

   Poista
 24. selkeämpää on mun mielestä lukea kirjakielä :-)

  VastaaPoista
 25. Tykkään sun kirjoitustyylistä, ei sillä oikeen mitään väliä ole miten kirjoitat :)
  Toi You're Next on aivan huippu! Alku on aivan paska.Tuli mietittyä et mitäs hauskaa tässä on mut loppua kohti parani vaan! Musta huumori kyseessä, mut kyl sen ymmärtää kun pääsee siihen makuun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet tykännyt :) Ja kiva kuulla, että pidit leffasta! Odotan innolla, että pääsen näkemään sen :D !

   Poista
 26. Tykkään kanssa lukea mielummin kirjakielellä, kun itsekin kirjoitan aina niin :). Välillä saattaa tekstiin eksyä muutama "mä", mutta aika harvinaista kuitenkin. Blogista tulee paljon ammattimaisempi kuva, kun ei kirjoita slangilla/murteella. Vaikka pakko myöntää, että kommentteihin vastaaminen tuntuu välillä aika hassulta, kun ei voikaan yhtäkkiä vaan vaihtaa puhekieleen :D...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen :D Varsinkin välillä, kun kaverini kommentoivat tänne ja olen tottunut puhumaan heidän kanssaan aina ihan puhekielelläni niin tuntuu todella hassulta kirjoittaa heille takaisin kirjakielellä :D Kirjakieltä on kyllä paljon mukavampi ja selkeämpi lukea blogista :)!

   Poista
 27. Löysää vaan kirjottamisen suhteen:) varsinkin, jos se susta tuntuu paremmalta

  VastaaPoista
 28. Hei en ennen ole edes tajunnut, että kirjoitat kirjakielellä:D No anyway, kirjoittele just sillä lailla miltä susta tuntuu. Tietty voit löysätä kirjoituksen suhteen, ei kukaan varmaan pistä pahitteeksi mutta tosiaan kirjoita siten miten tykkäät:) Sulla on ihanan iso huivi ylläsi viimeisessä kuvassa. :)

  VastaaPoista
 29. Oon niin tottunut sun kirjoitustyyliin etten tiiä tuntuisiko se vaan hassulta jos muuttaisit sitä..
  Mutta kyllä musta silti 'minulle' voisi olla 'mulle'. Muuten sitten ne turhat slangi-jutut pois :)

  http://millasusanna.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin mieti juuri tuollaisia pieniä juttuja.. :) Kiitos kommentistasi !

   Poista
 30. Blogi asiakielellä , kommentit puhekielellä/slangilla !

  VastaaPoista
 31. Mun mielestä on tosi kiva kun kirjotat postaukset kirjakielellä, se tuo sellasen rauhallisen ja siistin vaikutelman, ja sitä tekstiä on vaivatonta lukea. Mutta kyllä kommentteihin vastaillessa voi käyttää vähän vapaampaa kieltä, jos susta itsekin tuntuu siltä että niin olisi kivempi :) Täytyy vielä sanoa, että sulla on tosi kiva blogi ja vaikutat todella mukavalta persoonalta näin blogin välityksellä! Ja voisin ottaa noi hiukset ihan milloin vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että olet tykännyt :) Ja kiva, että olet saanut minusta noin hyvän kuvan tämän blogin kautta <3 Kiitos :)) Mukavaa alkavaa talvea sinulle !

   Poista
 32. En oo oikeestaan koskaan ees kiinnittäny huomiota et sun tyylis olis jotenkin kirjakielinen. :D Mun mielestä ei kannata kauheesti muuttaa, koska kieli on nyt tosi selkeetä, harvoin virheitä, käytät pistettä, pilkkuja yms. :)

  VastaaPoista
 33. Kävin juuri eilen katsomassa tuon you're next ja pakko sanoa, että petyin pahemman kerran:( ehkä odotin elokuvalta liikaa, mutta se oli kyllä surkea. Enimmäkseen pelkkää veitsen kanssa heilumista yms..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä :( Itse odotan todella innolla, että pääsen näkemään sen ja odotukset ovat korkealla tuon leffan suhteen :D Toivottavasti en joutuisi pettymään :/

   Poista
 34. Ihania ja hyvälaatuisia kuvia! Keep going, blogi parantunu must huimasti :)

  VastaaPoista
 35. Jatka vaan kirjakielellä kirjoittamista:) en itsekkään tykkää lukea huonosti kirjoitettuja blogitekstejä

  VastaaPoista
 36. Mielestäni on paljon mukavampaa lukea selkeää tekstiä, eli ei siis häiritse laisinkaan tuo kirjakieli :)

  VastaaPoista
 37. Eii älä mee muuttamaan kirjoitustyylissäs mitään! Ite ainaki tykkään lukea kirjakieltä jos blogista on kyse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdyn tähän kommenttiin!

   Poista
  2. Kiitos mielipiteistänne <3 Itsekin tykkään mielummin lukea blogeja kirjakielellä. Mielestäni teksti on silloin paljon helppolukuisempaa :)

   Poista
 38. Joo kirjoita vaan rennommin, on jotenkin luontevampaa sellainen teksti kuin kirjakielinen.. kirjakielisestä tekstistä saa jotenkin, no ei kovin kivaa kuvaa :D ja sitten, missä oot töissä tän blogin lisäks?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi :) Teen toimistolla töitä, en kuitenkaan valitettavasti halua kertoa sen enempää täällä blogissa !

   Poista
 39. mun mielestä ainakin on kivempi toi kirjakieli,se on jotenkin se sun juttu! :) ja sopii sun blogiin :)

  VastaaPoista
 40. Miksi olisit kuten kaikki muut? On oikeasti aika harvinaista (ja lukijalle luksusta), että joku viitsii vaivautua kirjoittamaan postauksia "siistillä" suomen kielellä.
  Kirjakielen käyttö teksteissä antaa sivistyneen ja asiallisen kuvan ihmisestä. Varsinkin kun miettii, että haluat lukea lakia, voi olla jopa vain hyväksi sinulle, että kirjoitat kirjakieltä (vaikka ihan vain harjoitukseksi..).
  Sitä paitsi, miksi luopuisit asiallisesta ja siististä kirjoitustyylistäsi jonkun lukijan takia, jos se on itsellesi mieleistä? Älä unohda, että tämä on SINUN blogisi. ;) keep going!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi ja mielipiteestäsi :) <3

   Poista
 41. Munkin mielestä tyyli millä nyt kirjotat on hyvä! Itsekin tykkään paljon enemmän lukee blogeja mitkä on kirjotettu kirjakielellä, helpompi lukea ja antaa selkeemmän vaikutelman :) toki toi et välillä voi sanoa minä = mä ei oo huono juttu eikä iso muutos! Mut muuten joo ihmeessä jatka samaan malliin kun nyt! :) moni jo näyttiki sanovan et esim kommentteihin voisit vaikka ottaa vähä rennomman tyylin vastata, oon samaa mieltä siitä :) sulla on iha huippublogi, mun lemppari <3 videopostaus olis pitkästä aikaa kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että olet tykännyt :) Kiitos paljon <3 Ja olenkin itse asiassa suunnitellut videopostausta.. Yritän saada kuvattua sen teille nyt viikonlopun aikana :)

   Poista
 42. Mä en ainakaan oo kiinnittäny mitään huomiota sun kirjotustapaan, mun mielestä toi sun tapas on nyt kiva! :)

  http://pauliinamilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 43. Mistä tollasia valkoisia mukeja/laseja saa? Oon jo pitkään halunnu tollasia mut en tiiä mistä niitä saa :D

  VastaaPoista
 44. Älä muuta kirjotustyyliä, sun tekstejä on ihana lukea kun jotenkin kirjakieli sopii sulle :D oot upea ihminen Natalia ja oot mun idoli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Aivan ihanasti sanottu! Olen todella otettu :)

   Poista
 45. oon samaa mieltä näiden kanssa eli jatka samalla tavalla kirjoittamista kuin ennenkin! Se on sun juttus ja sitä on paljon helpompi lukea :)

  VastaaPoista
 46. Tykkään hirmusesti sun tekstistä juuri tuollaisena!! Sitä on helppo ja kiva lukee ja vaikka kirjoitat kirjakieleltä ei tunnu yhtään liian asialliselta. Jatka samaa rataa:) sun blogi on yks mun lemppareista!! Ja oon niin kateellinen teille teijän upeesta kämpästä:D kumpa itekki löytäisin noin kivan sit ku pääsen muuttamaan:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kuulla, että näin moni on tykännyt kovasti tuosta nykyisestä tavastani kirjoittaa :) Kiva kuulla, että olet myös tykännyt blogistani noin paljon ! Ja kiitos oikein kovasti <3

   Poista
 47. Siis mun mielestä ois hyvä (parempi?) jos löysäilisit sen verran, että kirjoittaisit ihan yleiskielellä. esimerkiksi Silja kirjoittaa asiallisesti yleiskielellä, niin se ei ole niin häiritsevää kuin tämä sinun tyylisi kirjoittaa todella puhdasta kirjakieltä :) tää on vain mun mieleipide!

  VastaaPoista
 48. Täytyy sanoa että tykkään hirveesti sun nykysestä kirjotustyylistä! Siitä jotenkin 'tunnistaa' sut :D Sun nykysestä kirjotustyylistä tulee jotenkin niin asiallinen ja kohtelias mielikuva. Joten ei kannata muuttaa, erotut muista kun kirjotat kirjakielellä ;)
  Sulla on muutenkin tosi ihana blogi, sopivan kevyttä luettavaa ja sun postaukset saa aina hyvälle mielelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanasti sanottu :D <3 Todella kiva kuulla! Kaikkea hyvää sinulle ja kiitos ihanasta kommentistai :)

   Poista
 49. mun mielestä voisit kyllä löysätä :D

  VastaaPoista
 50. Älä muuta kirjoitustyyliä! Ihan hyvä juuri tollasena, koska tota on mukava ja selkeä lukee :)

  VastaaPoista
 51. älä vaihda puhekieleen!! paljon mukavampaa lukea yleiskielellä kirjoitettua tekstiä :)
  missä muuten olet töissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi! Ja teen tällä hetkellä toimistotöitä :)

   Poista
 52. musta olisi kivempi, jos kirjottaisit tähän tapaan, eli vähän enemmän puhekielityylisesti. tykkään sun blogista ihan hirveesti, mut joskus mua vaan raivostuttaa sun kirjakielisyys... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla! Todella moni täällä on kuitenkin tällä hetkellä tykännyt kovasti nykyisestä kirjoitustyylistäni ja itsekin luen paljon mielummin blogeja jotka on kirjoitettu kirjakielellä kuin puhekielellä. Jotenkin kirjakieli on vain paljon helppolukuisempaa :) Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi :)

   Poista
 53. tykkään sun blogissa erityisesti siitä, että tekstistä saa selvää, sillä pisteet, pilkut ja sanajärjestys on oikein. mulle sillä ei niinkään oo merkitystä kirjoitatko sanoja kirja- vai puhekielellä. :)

  VastaaPoista
 54. Missä oot töissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei..voitko selittää tarkemmin?:o en oikein ymmärtänyt!:/ tai kun tuntuu että nukut aina tosi pitkään yms niin milloin sitten aina käyt töissä?

   Poista
 55. ihana blogi ! <3 mistä muuten katot tota the carrie diariasia ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, että olet tykännyt :) Ja netistä pystyy katsomaan! Googlettamalla löytyy :)

   Poista
 56. ei liity tähän nyt niin hirveesti mut mistä tuo huivi on:)?

  VastaaPoista
 57. Ehdottomasti kannattaa vähän löysäillä tuota kirjakielen käyttöä! Ainut miinus mistä en 100% sun blogissa innostu on just toi kirjotustyyli (ei siis pahalla, muuten kyllä tykkään tosi paljon) mutta kirjakieltä on jotenki kauheen raskas ainakin mulle lukea :D

  VastaaPoista
 58. Mun mielestä on tosi hyvä, että postauksen tekstit on kirjotettu kirjakielellä :D Kommentteihin vastailussa ei ookkaan sit niin väliä! Sulla on huippu blogi, josta saa paljon inspistä omaan arkeen :) ! Ihanaa loppusyksyä!

  VastaaPoista
 59. Jatka ehdottomasti kirjakieltä, koska siitä on pelkkää hyötyä myös blogin ulkopuolelle. Erinomaista harjoitusta, jossain vaiheessa esim. työelämän mahdollisiin kirjoitus työnantoihin.

  VastaaPoista