07 toukokuuta 2013

prague ♥

Vietimme eilisen illan ja tämän päivän Prahassa. Kiertelimme vähän kaupunkia sekä kävimme shoppailemassa. Monet ovat useaan otteeseen toivoneet, että kertoisin teille vähän yleisesti Prahasta. Praha on todella ihana kaupunkilomakohde ja matkaan kannattaa varata pidennetty viikonloppu, jotta saa rauhassa kierreltyä kaupunkia - varsinkin, jos tykkää shoppailla. 

Praha sijoittuu maailman kauneimpien kaupunkien joukkoon ja siellä on aivan ihana tunnelma, joka on mielestäni kokemisen arvoinen kokemus. Kaikki rakennukset ovat todella kauniita, vanhoja sekä yksityiskohtaisia. Nähtävää ja kierreltävää siis riittää. Prahassa kaikki sijaitsee ihan kävelyetäisyyksien päässä. Kannattaa siis reippaasti ottaa kartta käteen ja lähteä kiertelemään kaupunkia. 


idkuva


Prahasta löytyy jokaiselle jotakin. Vanhojen ja kauniiden rakennusten lisäksi keskustassa on todella hyvät shoppailumahdollisuudet. Ja Prahan keskustan ulkopuolelta löytyy myös iso Fashion-Arena outlet. Jos haluaa lähteä käymään siellä niin jokaisen hotellin respasta osataan varmasti neuvoa kätevin matkustustapa. Tähän väliin pieni maininta noista Prahan taxeista - kannattaa aina katsoa todella tarkkaan, että millaiseen taxiin hyppää kytiin (taxi kannattaa tilata hotellin respasta) ja hinta täytyy aina muistaa sopia etukäteen. Taxikuskeilla on vähän tapana yrittää pyytää turisteilta matkoista vähän korkeampaa hintaa.. 



Ruokapaikkoja löytyy myös aivan jokaiseen makuun. Ihan keskustassa hinnat ovat turistihintoja, mutta heti jos lähtee kävelemään keskustasta kauemmas niin myös hinnat tippuavat huomattavasti. Esimerkkinä ihan keskustassa tuoppi olutta saattaa maksaa noin 4-5€, mutta 200 metriä kauempana samainen tuoppi saattaa ollakin vain 2€. Ja kokonaan kaupungin ulkopuolella alle euron.. Oma suosikkiravintolani Prahan keskustassa on Prince Hotelin ravintola, joka sijaitsee Prahan vanhassakaupungissa aivan astronomisen kellon vieressä. 



Kierreltyämme tarpeeksi suuntasimme Starbucksin kautta autolle ja "kotia" kohti. 




Minulla on vielä kuvia Prahasta yöllä ja ajattelin tehdä niistä kuvista postauksen vielä myöehmmin. Praha on nimittäin öisin todella kauniisti valaistu kaupunki! Entä haluatteko nähdä millaisia ostoksia tein tuolla Prahassa? 

Kysykää ihmeessä, jos teillä jäi jotain kysysttävää! Vastailen parhaani mukaan. 
Natalia

88 kommenttia:

  1. Ei vitsi miten ihania kuvia ! Pakko kyllä itsekkin käydä tuolla vielä joskus :)

    VastaaPoista
  2. Mistä oot toidon paidan ostanut ? Ihana :)

    VastaaPoista
  3. Näytät ihan Oprilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa :D Itse en näe meissä mitään muuta samaa kuin vaaleat hiukset ja ehkä nuo isot aurinkolasit :P

      Poista
  4. Oi ihana Praha <3 Olin aluksi todella epäluuloinen kun mun sisko hehkutti prahaa kun oli siellä käynyt, mutta kun pääsin itse näkeen kaupungin niin olin kyllä ihan myyty! Se tunnelma siellä on kyllä mahtava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä on :) ! Mukava kuulla, että pidit Prahasta!

      Poista
  5. Welcome to Prague! (: i really like to hear some positive words about us (:

    VastaaPoista
  6. Juu ostoksista postaus! :-)

    VastaaPoista
  7. Ootko kokonaan suomalainen? :)

    VastaaPoista
  8. Miks kirjottelette siljan kaa instagramiin tyylii "mist toi grilli on" "mist noi kanat on ostettu???" Miksette sano vaa suoraa että teitä v*ituttaa ku ihmiset kyselee mistä mikin on ostettu?! Kantsiiko blogata joa teitä tommonenki ärsyttää että pitää noin tehä xD lapselliset..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaaaa mieltä...:D jos kyse siis on siitä että ottaa päähän ku ihmiset kysyy mistä mikin on, mielestäni se kuuluu osin blogin pitämiseen! :)

      Poista
    2. Ihan ensimmäisenä, mikset uskalla tulla kirjoittamaan tätä kommenttia omalla nimelläsi vaikka instagramiin, koska selkeästikkin siellä meitä molempia seuraat vaan pitää tulla tänne blogin puolelle anonyyminä kirjoittamaan :D Ja toiseksi, oletko ikinä kuullut sellaista, että kaverit saattavat heittää keskenään LÄPPÄÄ...

      Poista
    3. Kumpikaan meistä ei ole kirjoittanut mihinkään, että ottaisi päähän. Teette nyt ihan omia johtopäätöksiä. Kyseessä on vain minun ja Siljan välinen vitsi :-D EI tarvitse kaikkea ottaa ihan niin vakavasti :).

      Poista
    4. Juu tottakai saa vitsailla jne :) enkä itse ees tajunnut niitä lauseita tältä kantilta kun vasta sitten kun luki tuon viestin (siis ekan anonyymin, johon itse sitten liityin) jolloin ne alkoi tuntua vähän "halveksivilta" niitä lukjioita kohtaan jotka kysyvät kaikkea (turhaakin) :D! Mutta en pahalla kommenttia tarkoittanut, molemmilla on kivoja postauksia ja blogit joista on ihan "riippuvainen" :) hauskaa loppu lomaa:)!

      Poista
    5. Joo, kiva että heitätte läppää siellä omista lukijoistanne xD olisin voinutkin tulla instagramiin kirjoittamaan, mutta en ikävä kyllä omista vielä älypuhelinta jolla voisin sinne omat tunnukset tehdä. :( käyn vaan "lempi"bloggaajieni uusia kuvia siellä katsomassa kavereitteni puhelimrlla.

      Poista
    6. Ja taitaa olla myös sun poikaystävän ja siljan poikaystävän välinen sama vitsi ..

      Poista
    7. Olen ihan oikeasti sanaton :D Ihme haloo meidän "inside" -vitsistä... :D

      Poista
    8. Hahah wtf!!! :Dd vaikka natalia ja silja vitsailiski tyhmistä kysymyksistä, niin mitäs väliä sillä sitten olis. Joo ei taida anonyymeillä olla kavereita joiden kanssa olis inside läppää;)

      Poista
    9. Ihan sama mitä läppää mutta törkeää silti sillä siinä pilkkaatte teidän lukijoita! Jotka jaksavat lukea postauksianne..

      Poista
    10. Mä oon myös kuullu tosta, että vitsailette lukijoidenne kysymyksillä siel instagramis. Oon kans aika sanaton, että bloggaaja kehtaa heittää läppää lukijoistaan ja vielä "julkisesti".. Ymmärtäisin kyllä jos keskenänne muiden tietämättä haukkuisitte ja heittäisitte läppää.. Huhuh, tällä tahdilla voisin uskoo, että menetätte lukijoita.

      Terveisin Anna, en oo instagramissa ja koskaa en oo nimellä osannu kommentoida ja en myöskään omista blogia, joten nimellä kirjoittaminen on hieman hankalaa.

      Poista
    11. Miten teille tulee edes mieleen ajatella noin negatiivisesti läpästä ja otatte asian pilkkana.

      Poista
    12. Se on ihan ok kommentoida tääl nimettömänä mielummin ku omalla naamalla ig. Vaikuttaa nimittäin että teillä semmoset on :Dd

      Poista
    13. Se on ihan totta että tuo teidän läppä on hauska ja varmasti ette sitä pahalla tarkoita mutta silti kyllä teidän bloggareina pitäisi tajuta se että lukijoita on monia eli jotkut ottavat asian hyvin kun taas toiset vetävät sen erään hyvinkin syvälle. Siksi teidän pitäisi tietää ettei noita läppiä missä selvästi vähän "nauretaan" lukijoille ei pitäisi julkisesti kirjoittaa. Teidän blogeja lukevat muutenkin n. 12-vuotiaista eteen päin olevia henkilöitä ja nämä ihan nuorimmat kokevat että olette heille jonkunnäköisiä "esikuvia" joten kannattaa myös pitää jutut asiallisina. Enkä tarkoita että tuo teidän läppä nyt oli mitenkään asiaton sillä myönnän että se oli hauska mutta niinkuin jo totesin ja olette varmaan huomanneet monet eivät siitä ilahtuneet. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan etkä ota asiaani pahalla ;)

      Poista
    14. Minunkin mielestäni erittäin törkeää pilkata omia lukijoitaan. Sama kuin kampaaja vitsailisi ääneen asiakkaidensa huonoista hiuslaaduista tai kaupan kassa vitsailisi asiakkaansa ostoksista. Lukijat ovat kuitenkin blogia ja sen sponsoreita ylläpitävä tekijä joten suosittelen pitämään vitsit tosissaan teidän välisinä. Netissä julkisina herjauksina heitetyt vitsit eivät ole hauskoja lukijoiden mielestä vaikka ne teitä voivatkin siellä ruudun takana hauskuuttaa. Kaikkea hyvää ja toivottavasti kukaan ei tuon takia jätä blogiasi lukematta.

      Poista
    15. :DDDDDD natalia koita pärjätä näiden kanssa! oisin ite varmaan jo menettäny järkeni jos oisin sun osassa (tarkoitin siis vaan näitä anojen uskomattomia juttuja) :D huhhuh

      Poista
  9. ostospostaus joo! :)

    VastaaPoista
  10. Todellakin ostospostaus :) ihailen sitä että sun postaukset on aina näin laadukkaita vaikka postaatkin suht usein :)

    VastaaPoista
  11. katos ylläri oot käyny shoppailemassa vaihteeks XDD

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia ja kaunis oot <3 Ostospostausta odotellessa ;) :)

    VastaaPoista
  13. Oot niin kaunis!! :)

    VastaaPoista
  14. Onko Prahassa kallista?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan Prahan keskustassa on turistihinnat, mutta kuitenkin vähän edullisempaa kuin Suomessa :).

      Poista
  15. Tuollainen matka on pakko lähiaikoina toteuttaa! :)
    P.s Ymmärrän jos et halua julkaista negatiivista kommenttia täällä, mutta harmittaa että asiallisesti esitetyt "negatiiviset" kommentitkin jää julkaisematta. Tykkään kyllä blogistasi, mutta tuntuu turhalta kommentoida edes näitä tavallisia kommentteja!
    Kivaa tulevaa kesää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Julkaisen kyllä kaikki asialliset kommentit :) Kiitos ja samoin sinulle =)

      Poista
    2. Itse olen kokenut kommenttini asiallisiksi, ne ovat koskeneet lähinnä "tylyjä vastauksia" ja olisin vaan halunnut kuulla vastauksesi. Mutta antaa olla! :)

      Poista
  16. näyttää tosi kivalt! kuka tää toinen blondi on kenen kaa oot tual? :) ja ostospostausta ehotttomasti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on minun siskoni :) Olen täällä siis perheeni kanssa.

      Poista
  17. Ihana asu sopii sulle super hyvin! Kesänen ja fresh :P ehdottomasti ostospostaus, sul on upee tyyli <3 t. Kateellinen!

    VastaaPoista
  18. mitkä juomat noi on mitkä otit(te) starbuckis:)? looking gooood

    VastaaPoista
  19. Ehdottomasti postaus mitä ostit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostospostaus luvassa huomenna tai ylihuomenna viimeistään :)

      Poista
  20. Upeita kuvia! Ihana tämmönen pitkä postaus jossa on paljon kuvia :)

    VastaaPoista
  21. tää ei nyt yhtään auta mun 1kk päässä olevaa praha-reissu-innostusta lieventämään :-D oon ollu siellä 3 kertaa ja oon niin rakastunu ja pidän sitä jo toisena kotina, koska siellä vaan viihtyy NIIIIIN hyvin :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että olet tykännyt ja viihtynyt :) Onneksi kuukaus menee nopeasti! Hyvää tulevaa matkaa sinulle :)

      Poista
  22. siiis olitko 2 päivää siellä ? :)

    VastaaPoista
  23. Oi Hyvä postaus! :) ja upeita kuvia! Kylläpä näyttää kauniilta kapungilta. Tykkään noista rakennuksista. Oliko siellä nyt turisteja paljon? Mites kesäisin? Ovatko hotellit kalliita, tai niinkun hinta-laatusuhde? Katsoin telkkarista ohjelman huijareiden paljastajasta suurkaupungeista, siinä tehtiin juuri testi noista taksikuskeista. Kyllä toinen niistä takseista otti x 4 hinnan mitä se luotettava taksi oli. Ja joillakin kuskeilla kuulemmat aseet mukana! Hui.
    Odottelen sitä yöpostausta :) tuolla varmaan yöelämässä pitää olla varovainen, ettei käy niinkun Hostel leffassa, hehhee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, että pidit :) Praha on aivan täynnä turisteja. Se on yksi suosituimmista kaupunkilomakohteista =)! Hotelleja löytyy ihan joka lähtöön ja hinta-laatusuhde on ainakin minusta ollut kohdallaaan - ainakin niissä hotelleissa, joissa me olemme yöpyneet. Ja yölla saa todellakin olla erittäin varoivainen. Myöhään illalla tai yöllä ei kannata yksin ikinä lähteä mihinkään vaan aina liikkua porukassa :)

      Poista
  24. Missä yövyitte tuolla Prahassa vai menittekö teidän kotiin sinne vanhempienne luo :) vaikuttaa kyllä kauniilta paikalta :)

    VastaaPoista
  25. Miksi pidät aurinkolaseistasi kiinni tossa kuvassa :D

    VastaaPoista
  26. Ostoksista olis tosi kiva nähdä erillistä postausta! =)

    VastaaPoista
  27. Mistä toi sun paita on?(:
    Tulee niin ikävä Prahaa, kun kattoo näitä kuvia!

    VastaaPoista
  28. Onko siitä kauan kun ostit tuon keltasen paidan?=) ihana!! <3

    VastaaPoista
  29. Miten sä olit meikannu vappuna ku katoin niitä kuvia ja sulla oli niin hieno silmämeikki? :) oot niin kaunis!

    VastaaPoista
  30. Praha on kyllä tosi kiva! Oltiin poikaystävän kanssa siellä vuosi sitten muutama päivä, mutta huonoista ilmoista johtuen ei tullut kierreltyä niin paljoa kuin oltaisi haluttu. Pakko siis päästä uusiksi, onneksi ei ole tästä Itävallasta pitkä matka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että teillä kävi noin huono tuuri ilmojen suhteen :/ Toivottavasti päästte pian uusiksi Prahaan :)!

      Poista
  31. en oo koskaan oikeen innostunut kaupunki kohteista, mutta nyt on kyllä pakko päästä käymään Prahassa!
    tarviikin miettiä jos sinne lähtisi syyslomalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi käymään Prahassa, jos vähääkään kiinnostaa :) Itse olen tykännyt kovasti!

      Poista
  32. Ihana toi sun paitas! Minkä kokonen toi on? Ja oliko noita paitoja muina väreinä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. S ja en valitettavasti muista :) Kannattaa käydä Zarassa kurkkimassa!

      Poista
  33. Joo ostospostaus ois kiva :)

    VastaaPoista
  34. maksoks toi sun neule 20e? :)

    VastaaPoista
  35. mikä juoma on frapuccino ? onks se kahvii/maistuuko se kahville:-D tietämätön.. näyttää nimittäin sika hyvälle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen jääkahvi :) Ainakaan tuossa caramel frappuccinossa ei maistu minusta erityisesti kahvi.

      Poista
  36. Näkyykö siellä, että on ollu itäblokin maa? Tai sillee ku Berliinis ainaki huomaa edelleen sen (tai no muutama vuos sitte ku kävin)... mukavaa lomaa! :)

    VastaaPoista