25 toukokuuta 2013

food tips

Tällä kertaa ajattelin jakaa teille yhden tämänhetkisen lempiruokani ohjeen. Kyseessä on lihakasviswokki. Kyseisen wokin voi valmistaa lihalla tai kanalla ihan oman mauan mukaan, mutta itse käytin tällä kertaa lihaa vaihtelun vuoksi. Molemmat kuitenkin sopivat tuohon erittäin hyvin. 

Tarvitset lihaa tai kanaa, parsakaalia, paprikaa, porkkanaa, sipulia, ruokakermaa, bengal hot mango chutney:tä sekä nuudeleita. 


Ensimmäisenä pilkotaan nuo kasvikset niin ohuiksi viipaileiksi kuin vain onnistuu. Mielestäni ohuempia viipaleita on paljon mukavampi syödä. 


Sen jälkeen paistetaan lihat pannulla, sitten kun lihat alkavat näyttää kypsiltä niin laitetaan nuo kasvikset pannulle mukaan paistumaan. 

Itse olen käyttänyt tuollaisia Wok-nuudeleita, jotka on Tsekeistä ostettuja ja ne laitetaan kasviten kanssa tuohon pannulle suoraan paistumaan. En valitettavasti osaa yhtään sanoa saako tuollaisia nuudeleita ostettua täältä Suomesta mistään. Tavalliset nuudelithan keitetään ja sen jälkeen ne voi lisätä hetkeksi pannulle mukaan ja sekoittaa. 


Tässä vaiheessa lisään mukaan myös 2-3 teelusikallista tuota hot mango kastiketta sekä noin puolet ruokakermasta. 

Ja sitten vaan syömään!


Löytyykö täältä muita wokkien ystäviä? 


Paita SheInside

xoxo, Natalia

102 kommenttia:

  1. Missäpäin maailmaa käyt yleensä nuudeliostoksilla ?

    VastaaPoista
  2. Wokit ovat ihania! myös jauheliha ja lohisuikaleet sopii musta hyvin kasviksten kanssa wokkiin :) Osaatko muuten sanoa kuinka kauan tuollainen mango chuthey purkki säilyy jääkaapissa? Saattaa olla typerä kysymys, mutta kysyn kun en ole ikinä käyttänyt vastaavia tahnoja :D

    Onko sulla muuten sukulaisia Tsekeissä vai minkä takia te siellä perheeen kanssa matkustelette? :D

    Järkyttäväm ihanat hiukset muuten :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olekaan ikinä kokeillut laittaa kalaa wokkii, mutta kiitos vinkistä :) Pitääkin ensi kerralla. Jos nyt oikein katsoin niin säilyy avattuna ainakin muutaman viikon jääkaapissa :) Ja matkustelemme Tsekeissä, koska meillä on loma-asunto siellä! Kiitos paljon :)

      Poista
  3. "parsakaalta" vitun vajari :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommenttisi perusteella et itsekään taida olla mikään järjen jättiläinen.

      Poista
    2. Mielestäni tämä on jo herjaamista! Varovasti!

      Poista
    3. Siis tuo parsan kirjoitus!

      Poista
    4. Eiköhän täällä blogimaailmassa ole jo niin moneen otteeseen ylitetty tuo herjaamisen sun muiden raja, että tuollainen PARSA:n kirjoittama kommentti on jo "arkipäivää".

      Jos jollain on sen verran paha olla itsensä kanssa, että kokee tarvetta purkaa sitä tänne minun blogiini niin siitä vaan. Lähinnä käy tuollaisia sääliksi.

      Poista
    5. Hyvä asenne sinulla Natalia.

      Poista
    6. Aivan mahtava vastaus Natalia! Ihailen sua koska oot niin vahva :) Tällästen anonyymien kommentit menee suoraan toisesta korvasta ulos. Selvää kiusaamista/ärsyttämistä, eikä kenenkään bloggaajan täytyisi kestää tollaista!

      Poista
    7. en edes tajua mikä tämän kommentin pointti on :D se kirjoitetaan "parsakaalia" ja tuolla lukee niin :O

      Poista
    8. Kiitos, anonyymi 21.14 !

      Ja kiitos myös sinulle anonyymi 22.46.
      Kirjoitin juuri Natalia Oonan fb-sivulle statuksen tästä asiasta. Itse olen tehnyt päätöksen, että laitan itsestäni kuvia nettiin ja jaan elämääni täällä blogissa ja sen myötä minun täytyy myös kestää kaikki nuo kommentit. Itse olen itseni pieneen "valokeilaan" asettanut tämän blogin myötä ja tottakai saan silloin myös osakseni näitä ilkeitä kommentteja. Kaikista ihmisistä, jotka ovat vähäkään tunnettuja niin puhutaan, juoruillaan, haukutaan yms. Eikä sille voi mitään, sellaista tämä on, eikä voi siltä välttyä. Jos sitten ei näitä kommentteja tai juoruja kestä niin sitten ei välttämättä kannata blogia julkisesti pitää.

      Poista
    9. Anonyymille 23.00 tiedoksi niin olin itse vahingossa aluksi kirjoittanut postauksen "parsakaalta" ja siitä sitten tuo ensimmäinen anonyymi tuli huomauttamaan. Korjasin virheeni jälkeenpäin :)

      Poista
    10. Kenen elämää liikuttaa pienet kirjotusvirheet? Niitä sattuu jokaiselle. Itekkin kirjottaisin "parsakaalta" ja omaan korvaan särähtää ikävästi "parsakaalia"...

      Muutenki oon seuraillu huvittuneesti varsinkin Natalian ja Siljan blogeissa tätä, että anonyymit tulee nipottaan/haukkumaan, ja sitten ku bloggaaja vastaa suoraan samalla mitalla, niin anot ottaa hirveesti itseensä siitä. Mun mielestä ihan oikein että oot noin vahva Natalia (:

      Poista
    11. haha tää ei ees liity mitenkään koko juttuun, mut oli pakko tulla kommentoimaan :D siis kyllähän Natalia saa kirjottaa OMAAN blogiinsa vaikka venäläisiä sanoja jos haluaa. tai siis kyllä mäkin puhuessani saatan puhua "tahallani" kieliopillisesti väärin, koska se kuullostaa mun mielestä paremmalta, ja vaikka tiedänkin muodon olevan väärä. Sitä voi kutsua myös persoonallisuudeksi?

      nyt valoja päälle näille anoille :D

      Poista
    12. Oot Natalia loistava kun vastaat niin hienosti takas tollasille tyhmyreille. Kaikesta noi suurinosa anonyymeista jaksaa nähdä vaivaa. :D huhhuh.

      Poista
    13. Ani: No niimpä! Välillä, kun ajatuksissani kirjoittelen niin saattaa sattua tuollaisia virheitä, mitä nyt käy ihan kaikille :D Kiva kuulla, kiitos :)

      Maikki: Haha :D Aika monissa blogeissa näkee välillä tahallaan väärin kirjoitettuja sanoja pelkästään sen takia, että se ns. "näyttää paremmalta". Tämä on kuitenkin blogi, ei mikään äidinkielen oppikirja.. :D Tuskimpa kukaan aina kirjoittaa ja puhuu kieliopillisesti täysin oikein.

      Jenna Juliet: Kiitos :) Niin no, joillain meistä on vaan enemmän aikaa elämässään ja jotkut käyttävät sitä siihen, että bongaleivat blogeista kaikkia mahdollisia juttuja joista voi tulla sitten bloggaajaa "haukkumaan". Toivottavasti tuolle anonyymille tuli nyt parempi mieli, kun pääsi haukkumaan minua "vitun vajariksi" :-D.

      Poista
    14. no voi vittu taas :D en mitenkään pahalla tarkottanu tota vitun vajari komsuu! kavereillekki ja ei niin kavereille saatan sanoa johonkin hölmöön juttuun "läpällä" vitun vajari/hönö/urpo yms. ei se heti tarkota että olisin täällä pätemässä, tai että yks väärin kirjotettu sana mua häiritsis. itekki kirjotan miten sattuu..toin nyt oli enemmänki sellanen hyvällä tarkotettu "hahaha vitun vajari" kommentti :) kyllä säkin varmaan sanot pahalta kuulostavia asioita vitsillä? ei kannata kaikkee ottaa niin helvetin vakavasti..et kyllä ees varmaan ottanukkaa, enemmän tosissaan ton otti nää muut kommentoijat.

      Poista
    15. En todellakaan ikinä sano kavereilleni tai kellekkään muulle vitsillä tai hyvällä "vitun vajari".. Oli kyllä nyt tähän tilanteeseen vähän ajattelematon sanavalinta sinulta.

      Poista
    16. Hyvä PARSA sanoisitko töissä pomollesi vitun vajari vaan siksi koska se on hyvä läppä ? :) koittaisit käyttäytyä. Voit toki ystävillesi sanoa mitä haluat mutta tuntemattomille ei kannata turpaansa tuolla tavalla aukoa. Koska natalia ei selvästi sinua tunne on turha hänelle heittää tuota kaveripiirin "hyvää" vajari läppää ja sitten jälkeenpäin tulla selittelemään..

      Poista
    17. Tehkää rikosilmoitus joku haukui natalian kirjoittamaa parsakaalia!!! tää on vakava juttu! nyt äkkii poliisit ottamaan ton ilkeän anonyymin kiinni!

      Poista
    18. Poliisi selvittää ip-osoitteen alta aikayksikön!! Kunnianloukkaussyyte kehiin natalia!!!!

      Noei mut oikeesti Natalia hieno asenne sulla ja pysy vahvana! Oot ihana:)

      Poista
  4. Oi, näyttääpä hyvälle! Itsekkin pidän paljon wokeista, kun niitä on niin helppo muunnella, ettei ehdi kyllästymään! :)

    VastaaPoista
  5. Mistä toi ihana paita on?:)

    VastaaPoista
  6. Kiitos paljon <3 Itsekin odotan innolla, että pääsen kokeilemaan wokkia kalalla. Kuulostaa ainakin hyvältä :)

    VastaaPoista
  7. Näyttää herkulliselle! Teen joskun wokkia lohesta mutta tuo kana/ lihakin on hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä aivan älyttömän hyvää :) Ensi kerralla olisi itsellänikin suunnitelmissa kokeilla tuolla lohella =)

      Poista
  8. mäkin voisin tehdä joku päivä tota ;) namnam <3

    VastaaPoista
  9. Nams :) hyvältä näyttää! Kesällä rakastan tollasia wokkiruokia enkä aina laita mitään muuta kun lihaa ja kasviksia ::D sellaset ruokaisat salaatitki on nii ihania kesällä ku ei kuumassa mulle ainakaan maistu kauheen raskas ruoka. Tykkäätkö sä syödä kesällä esim just jotai kanasalaatteja tms :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta! Kesällä ei kyllä tee mieli syödä yhtään niin raskaasti kuin talvella :) Ja kyllä tykkään !

      Poista
  10. Hei, mul olis pari kysymystä aikuislukioon kohta:P Saatko jotain tukea? Onko aikuislukio vaikea tai on se ihan saman tasoinen kuin lukio? Kysyn koska olen kiinostunut mennä aikuislukioon mutta pelkän etten pärjä siellä kaikkien niiden kirjoitusten takia. Olen hetkellä niin kahden välillä, aikuislukio tai amis. Mitä sinä suositelet?:)(Sorry for my bad finnish!!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikuslukiosta ei valitettavasti saa mitään opintukea tai vastaavaa. Ja kyllä mielestäni aikuislukio on yhtä vaikea kuin tavallinen lukio. Siellä käydään aivan samat pakolliset kurssit samalla opetussuunnitelmalla :) ! Omat kokemukseni aikuislukiosta ovat hyvät ja suosittelen kyllä lämpimästi, jos vähääkään lukio-opinnot kiinnostavat. Kysy ihmeessä, jos sinua jäi vielä jotain kysyttävää =) Autan mielelläni!

      Poista
    2. Lisään tähän vielä, että aikuislukiossa kursseja tarvitaan vain n. 45 ja normilukiossa kursseja tarvitaan 75-kurssia! :P Ero on aika hurja. Mielestäni aikuislukiossa ei käydä joka päivä? vain muutaman kerran viikossa parin viikon välein? :) oonko oikeassa? :)

      Poista
    3. Niin eli aikuislukiossa käydään vai nuo pakolliset kurssit eli ei ole liikuntaa, kuvista yms. Ja aikuislukiossa käydään kyllä ihan joka päivä paitsi perjantaisin ja ihan joka viikko :D.

      Poista
    4. Häääh mutta lukion oppimääräänhän kuuluu pakollisena liikuntaa, kuvista ja musiikkia ? Sillä perusteella ei aikuislukiossa kaikkia pakollisia kursseja käydä, mutta saa korjata jos olen aivan väärässä :))

      Poista
    5. Saatteko sekä ylioppilastodistuksen sekä lukion päättötodistuksen aikuislukiosta? Moniin yliopistoihin esimerkiksi vaaditaan molemmat, toivottavasti olet tietoinen! :) Itselläni on hieman sluibailu-kuva aikuislukiosta ja siten hieman "ärsyttää" kun itse lukion kunnialla suoritti - toisaalta se sluibaus aina loppujenlopuksi itselle kostautuu. :) Tsemppiä sinulle kuitenkin, toivottavasti et ota tätä hyökkäävänä!

      Poista
    6. Anonyymi 7.17: Jos aloitat lukio-opinnot alle 18 vuotiaana niin silloin pakollisiin kursseihin kuuluu kurssi liikuntaa sekä kuvista/musiikkia, muuten ei. Alle 18 aloittaneiden pitää siis suorittaa 3 pakollista kurssia enemmän kuin yli 18 vuonna alottaineiden. Aikuislukiossa suoritetaan siis ihan kaikki pakolliset lukion kurssit. Syventäviä saa käydä, jos haluaa, mutta ei ole "pakko" samalla tavalla kuin tavalisessa lukiossa :)

      Anonyymi 17.29 Aikuislukiosta saa aivan samalla tavalla ylioppilastodistuksen JA lukion päättötodistuksen :). Kannattaa lukea postaus, jonka olen kirjoittanut aiheesta:
      http://nataliaoona.blogspot.fi/2013/01/education.html

      Poista
  11. oot mielettömän kaunis! :)

    VastaaPoista
  12. tää on tosi kiva kun sun blogissa ei oo vaan pelkkiä meikki, hius yms kauneus postauksia, nää virkistää välillä :) jatka samaan malliin, oot mun lempparibloggari! :)

    VastaaPoista
  13. "lihaa tai kanaa"

    kanahan ei toki ole lihaa ei. blondi vai blondi... myötähäpeä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkeen kaikissa ruokaohjeissahan jaottelu on liha ja kana..

      Poista
    2. No tottakai kana on lihaa, mutta tollein ne jaotellaan :D Vai onko sun mielestä selkeetä sanoo kanakastiketta lihakastikkeeks ?

      Poista
    3. XDDDDDD anonyymi taitaa ite olla vähän blondihkon puoleinen..

      Poista
    4. Vittu mikä urpo ja säälittävä viisastelija toi luulee olevansa :D

      Poista
  14. Oiii onpa herkullisen näköstä, pitäis varmaan kokeilla joskus!:) Ja taas näin vaihteeksi ihan älyttömän kauniita kuvia :-)

    VastaaPoista
  15. Nää ruoka postauset on kivoja aina :) ja ootpa taas kauniina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet tykännyt ! Ja kiitos oikein paljon :)

      Poista
  16. Näyttää tosi hyvältä! ♥ yammii :)

    VastaaPoista
  17. oih mä rakastan kanakasvisnuudeli wokkia! laitan siihen kyllä yleensä vaan kookosmaitoa kerman sijaan, täytyykin ensikerrailla koittaa lihan kanssa! :) ihanan näköistä! ja oot todella kaunis noissa kuvissa :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä taidan ensi kerralla kokeilla korvata tuon ruokakerman kookosmaidolla :D. Kiitos kovasti <3

      Poista
  18. Sun tukka on ihan perfect!!

    VastaaPoista
  19. Mä en tykkää oikein wokeista tai en oo vaan oppinu niitä syömään, varsinkin jos siinä on riisiä.. mutta tää kuulosti/näytti tosi hyvälle! varmasti pitää kokeilla :) kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  20. Possunliha ei kyl ihan noin äkkiä kypsy....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä tiedät kauanko paistoin kyseistä lihaa?

      Poista
    2. Mitä ihmettä? Siellähän luki, että "Kun lihat alkavat näyttää kypsiltä.." eikä mitään aikoja??

      Poista
    3. possua täytyy vielä keittää, ei paistamalla kypsy jos et tuntia haudutellut ;)

      Poista
    4. Keittää?? Ööh, ei.

      Poista
  21. miks poistit uusimman postauksen?:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. miks teet postauksia sit kuitenki ne alkaa kaduttaa? :D viimesimmän videopostauksen kuvasit uusiks, jääkaapin sisältö postauksen poistit jne..

      Poista
    2. En ole missään sanonut, että minua kaduttaisi? Kirjoitin, että koin postauksen turhaksi ja siksi poistin sen.

      Poista
    3. Poistat kyllä aina tyyliin sellaiset mihin tulee kritiikkiä :------D

      Poista
    4. Ihanaa, että tiedät paremmin kuin minä, että miksi poistan minkäkin postauksen.

      Poista
    5. okeei. :) mielestäni postaus oli hyvä ja siinä oli asia tekstiä.. siksi kysäsin :)

      Poista
  22. Todella virkistävää kun postaat ruoka-aiheestakin ! :-)

    VastaaPoista
  23. mites millon jatkatte sitä juorublogii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on nyt neljäs kommentti, jonka lähetät samaan aiheeseen liittyen. Onko sinulla kaikki ihan hyvin :D? Mistä olet saanut päähäsi, että minä olisin sitä kirjoittanut?

      Poista
    2. :D anteeksi mutta ei voi kuin nauraa. Onko kyseinen henkilö itse kirjoittanut sitä ja haluaa nyt jtn lisä huomiota :D

      Poista
    3. Koska oot huomionhakuinen kaikella tapaa

      Poista
    4. Naurettavaa että anonyymit etsii nyt syyllisiä täällä! Mitä _vitun_väliä ihan oikeesti! Onko sillä mitään väliä kuka niitä faktoja esille laittoi! Oli se sitten natalia, silja, janna, vilma tai joku muu mitä sillä on väliä? Luuleeko joku idiootti oikeesti että suomen poliisi alkaa tutkimaan sitä että joku on nettiin kirjoittanut "vilma kentällä on teko ripset vinossa" herätkää oikeesti!

      Poista
    5. No ei alakaan tutkimaan onks joku sellasta sanonut!?:D jokuhan kysy vaa et koska jatkaa blogia:D

      Poista
  24. Kiitos tästä ohjeesta !:) pitääpä koikeilla huomenna ruuaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro sitten, että mitä pidit =)!

      Poista
    2. Hyvää tuli !:) en ole wokkeja kauheasti ennen tehnyt mutta teen varmasti tuota uudelleen !:)

      Poista
  25. wokki on niin hyvää :) ihana toi paita <3

    VastaaPoista
  26. saako tuota hot mango kastiketta mistä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tavallisista ruokakaupoista, kuten S-marketista :)!

      Poista
  27. laita ihmeessä useemminkin näitä ruokavinkkejä, tosi hyviä! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää yrittää saada useammin näitä tehtyä =) Välillä on vaan hankala keksiä, että mitäs ruokia sitä tänne jakaisi :P

      Poista
    2. voisit tehdä joskus vaikka ohjeen siihen sun kermaiseen jauhelikastikkeeseen mitä fanitat :D vai olisiko se liian tavallista :( mutta noh kuitenkin :D

      Poista
    3. Kastikkeeseen laitan ihan vaan ruokakermaa, kuohukermaa, jauhelihaa, jauhelihalle tarkoitettua tacomaustetta sekä vähän ketsuppia :P Ja tagliatelle pastaa ! :)

      Poista
  28. oisit vaa pitäny sen uusimman postauksen ,puhuit asiaa!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna postaus oli ehkä vähän turha.. :)

      Poista
  29. Haha nuudeliostoksille Tsekkiin asti :D ihana (: pitää kokeilla tätä!!

    VastaaPoista
  30. Vastaukset
    1. Miks valmiiksi marinoitua lisäainekakkaa?

      Poista