16 maaliskuuta 2013

new camera

Olenkin jo pidemmän aikaa haaveillut uudesta järkkäristä, sillä tuolla vanhalla kamerallani alkoikin jo vähän ikää olemaan. Videoita on myös ollut kurja kuvailla, koska tuossa edellisessä kamerassa ei videotoimintoa ollut eli jouduin videopostaukset kuvaamaan tällä Macbookin kameralla jolloin niiden laatu oli mitä nyt oli. Kävin siis tänään kotiuttamassa itselleni Canonin 650D kameran, joka sattui olemaan Stockmannilla oikein kivassa tarjouksessa. Toivottakaa siis tervetulleeksi paremmat kuvat tänne blogiin sekä HD-videot! En millään malta odottaa, että pääsen tutustumaan tuohon uuteen kameraani ja kuvailemaan sillä 

 

Superonnellinen Natalia kuittaa ! :)

40 kommenttia:

  1. paremmat kuvat :D? mikä vika vanhassa järkkärissä oli? kuvaajasta se on kiinni....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai se runko rupee kulumaan ja kuvat rupee heikkenemään pahvi ! :D Mulla sama fiilis viimekesänä! Vanha runko oli ihan kulunut puhki, videokuvaustoiminnosta havaintoakaan ja sitten sen aika koitti, että hommasin uuden. Jäät koukkuun videoihin alussa i promise ;) Kannattaa vaan ladata joku muokkausohjelma jolla voi muokata videon laatua, kokoa jne niin HD videot latautuu sinätubeen parissa minuutissa muutaman tunnin siaan :D heh hauskoja kuvaushetkiä!

      Poista
    2. Väitätkö, että Canonin 20D ja 650D ei ole huomattavaa eroa :D Tarkennuspisteet ovat aivan erilaiset, herkkyys on aivan toinen (hämärässä saa kirkkaampia kuvia), kennon on kokonaan toisenlainen (vähemmän kohinaa) ja tietenkin tuo video-ominaisuus :) Onhan se myös kuvaajasta paljon kiinni, mutta kyllä nuo uudet ominaisuudet auttavat erilaisten kuvien luomisessa :)

      Poista
    3. Kiitos paljon Nugi kommentista :)) Tuon 20D jälkeen kameroihin on nimittäin tullut niin paljon uusia ominaisuuksia, että kyllä nekin vaikuttavat paljon ! Tietenkin tuo vaatii myös sen, että kunnolla perehdyn tuohon kameraan ja sillä kuvaamiseen, jotta niitä ominaisuuksia pääsee kunnolla hyödyntämään :) Ja kiitos tuosta muokkausohjelma vinkistä, pitääpä vähän tutustua niihin :D

      Poista
  2. Millon kunnon postausta sun uusista hiuksista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän saada tänään otettua kuvat hiuksista :)! Eilen olin koko päivän menossa ihan aamusta myöhään iltaan niin en siksi ehtinyt mitään kuvia ottamaan :(

      Poista
  3. hei milläs kameralla sä ennen kuvailit? itekin oon haaveillu järkkäristä!:)

    VastaaPoista
  4. Voi vitsi, kelpais itellekki! Mulla lähti just tänään tilaukseen Canon EOS 1100D 18-55 IS :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, voi miten kiva :) Sekin on kuulemma hyvä kamera!!

      Poista
    2. toi 1100 oli hulluilla päivillä tarjouksessa 499€! cittarissa i mean :-D

      Poista
    3. kuka maksaa 1100D:stä 499e?:D meilläpäin sen saa hintaan 299..

      Poista
  5. Mitä tää makso? Itekki pitäis ostaa joku kunnon järkkäri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stockmannilla on tällä hetkellä tarjous tuosta 650D, se on siellä hintaan 649€ ! Itse maksoin tuosta kamerasta tosin 580€, koska Stockmannilla oli tänään exclusive päivä jolloin kanta-asiakkaille kaikki tuotteet olivat -10% :) Mitä muistan aikaisemmin katselleeni niin esim. Gigantissa tuolle löytyy hintaa 699€. Kannattaa siis vähän seurailla tarjouksia yms :)

      Poista
  6. Eikä, todella harmi kuulla, että ostamasi kamera ei ollutkaan hyvä :( Niin totta, ovathan nuo tuollaiset järkkärit aika arvokkaita :/

    VastaaPoista
  7. Kuinka kauan sulla oli se 20D käytössä? :) onnea uuden kameran johdosta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä 3-4 kk :D? En nyt enään kunnolla muista! Kiitos kovasti :)

      Poista
    2. Mitä?? Siis en nyt ite älyy kameroist sen hölkäsen pöläystä muutaku että järkkärit on kalliita. Mutta siis sulloli yks kamera korkeintaan 4kk nii se on sun mielestä vanha!? D: Vai olikse tyylii käytetty vai hääh.. Mitä käytit sitten ennen tuota 20D?

      Poista
    3. Siis minulla oli käytössä tuo 20D vain tuo aikaa, sitä ennen se oli piiiiitkään ukkini käytössä :-D Eihän noita 20D ole ollut edes myynissä pitkään aikaan.. Sitä ennen käytin Canonin digikameraa :)

      Poista
    4. Aivann!! Vau siistiä XD Onkse kauheen "vanhanaikainen" tai jotain? :D Ota kuva siitä jooko!

      Poista
    5. Ei ole :DDD Se näyttää ulospäin oikeastaan ihan samalta kuin tuo. Tuo näyttö on vaan pienempi :)

      Poista
  8. Ite ostin vuos sitten uuden järkkärin ja kyllä huomas eron vanhaan :-) nyt hotsittais uus linssi hirveesti :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen nyt muutamat kuvat jo tuolla uudella ottanut ja kyllä todellakin huomaa eron :D Varsinkin juuri tuossa herkkyydessä :)

      Poista
  9. mullaki on toi 650d tosi hyvä kamera !! ihan älyttämän hyvä laatu myös videoissa ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan innolla, että pääsen kokeilemaan tuota videota :) Kiva kuulla, että olet tykännyt !

      Poista
    2. Kannattaa sitte muistaa jos kuvanlaatu videossa on 1080p eli fullHD niin ne vie sitte paljon tilaa, ei tarvi kovinkaan pitkä video olla niin 100Mt on täynnä ja jos netin uppausnopeus ei ole hyvä, niin siinä kestää tovi jos toinen ennenkuin video on upattu esim youtubeen.
      720p yleensä puolittaa tietostokoon vrt 1080p mut yleensä järkevin kuvanlaatu on 480p, kuvanlaatu on silti ihan hyvää mut videon uppaus on monta kertaa nopeampaa kuin parhaalla 1080p laadulla.

      Poista
    3. Kiitos tiedoista ja vinkeistä :)

      Poista
    4. Anonyymille tiedoksi, että videot kannattaa tietysti pakata pienemmiksi ennen uppausta jonnekin, kuten youtubeen. Esim. Freestudio flv on todella hyvä softa. Tietysti siis kannattaa kuvata mahdollisimman hyvällä laadulla, että on sitten varaa jatkossa esim. editoida videota. Sitten lopuksi vaan tekee siitä erikokoisia versioita eri paikkoja varten!

      Eli kuvaa vaan parhaalla ja pakkaa viimeiseksi! :)

      Poista
  10. Tää blogi on tosi kiva ja tykkää hirmusesti, mut nykyään tuntuu et postaukset on niin pienistä aiheista tehtyjä :( ei laajoja postauksia kuulumisista/mielipiteistä/asukuvista/vkoloppusuunnitelmista, aina vaan: maanantain postaus 1. tekokynnen esittely 2. tiistaina tekoripsen esittely 3. ke bandeau-topin esittely :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et selkeästikkään ole lukenut postauksiani, koska jos olisit tietäisit, että minulla oli tällä viikolla yo-kirjoitukset ja olen viimeiset viikot keskittynyt kokonan niihin lukemiseen. Eli tottakai silloin bloggailu on jäänyt sivummalle viime aikoina, mutta olen tuon asian moneen kertaan täällä blogissani kertonut ja toivonut ymmärrystä. Koulu menee kuitenkin ainakin minulla kaiken muun edelle.

      Poista
  11. Meillä on just toi sama järkkäri :) mun mielestä tolla saa otettua hyviä kuvia ja just toi videotoiminto on hyvä !:)

    VastaaPoista
  12. Et ilmeisestikään lukenut kommenttiani, ihme herneen nenään vetämistä. Olisi tietysti voinut tehdä kunnon postauksia 2-3 kertaa viikossa, ettei joka päivä olisi ollut tekokynnen esittelyä.

    VastaaPoista
  13. Millä rahoilla ostelet noin kalliita kameroita? :d opiskelija kun oot

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raha-asiat eivät kuulu tänne blogiin tai muutenkaan muille ihmisille :)

      Poista
  14. Mielestäni sulla on jo ollut tosi hyvälaatusia kuvia mutta kiva jos niistä tulee vielä paremmanlaatusia :) ja videopostausta odotellessa, niitten laatu ei ollut paras mahdollinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin odotan oikein innolla, että pääsen kuvaamaan tuolla videopostauksen :) Hihii!

      Poista
  15. Mäkin sain ton ihan saman kameran vähän aika sitten ja oon ihan rakastunut! :)

    VastaaPoista